Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Update: Koningsdag in Den Hoorn, Delfgauw, Schipluiden en Pijnacker

Door Redactie indebuurt 17 april 2016

Vind je Koningsdag in het centrum van Delft te druk? Wijk dan uit naar Den Hoorn, Schipluiden, Pijnacker of Delfgauw. Hier zie je wat daar te doen is op Koningsdag 2016.

Update: Het programma voor Koningsdag in Den Hoorn gaat niet door vanwege de slechte weersomstandigheden.

Programma Koningsdag Den Hoorn

 

Op het programma voor Den Hoorn stond een Food Truck festival. Vanwege de slechte weersomstandigheden hebben de organisatie en de gemeente Midden Delfland besloten de activiteiten af te lasten. “Met windkracht 5, kans op hagelbuien en dan niet te vergeten die record brekende lage temperatuur is het simpelweg niet mogelijk om Koningsdag feestelijk te vieren. Zelfs onze reddende giga tent wordt eerder een gevaar dan een cosy beschutting voor ons allen…”, aldus de organisatie. Het festival wordt verplaatst naar een (warmere) dag in het jaar. Meer info op de Facebookpagina.

Geen Koningsdag in Schipluiden

Helaas, in Schipluiden is dit jaar niet veel te doen op Koningsdag. De oranjevereniging kon onvoldoende mensen optrommelen voor de organisatie. Dus geen aubade, geen muziekvereniging St. Cecilia, geen kinderspelen en geen rommelmarkt. Als je helemaal niks te maken wilt hebben met Koningsdag is Schipluiden de place to be.

Programma Koningsdag Delfgauw

In Delfgauw niet één dag maar een hele week feest. Hier het overzicht wat er op 27 april te doen is.

08.00 uur: Reveille
10.30 uur tot 11.30 uur: Optocht. Het thema van dit jaar is ‘Het Sprookje van Delfgauw’.
14.00 tot 16.30 uur: Spelletjesmiddag voor kinderen tot 12 jaar op het Bart Dekkerplein. Meedoen is gratis.
17.00 tot 20.30 Kinderdisco met DJ Remy
Bekijk hier de rest van het programma van de Oranjeweek in Delfgauw

Programma Koningsdag Pijnacker

Pijnacker pakt uit op Koningsdag. De activiteiten worden gehouden op het Raadhuisplein, Julianalaan, aan de vijver en op het sportpark. Download hier een handig kaartje met programma voor Koningsdag 2016 in Pijnacker.

Activiteiten Raadhuisplein Pijnacker

9.30 uur : Opening van Koningsdag op Raadhuisplein met onder andere tekenwedstrijd, super bellenblaas en Drumfanfare Haaglanden.
Wandeltocht, optreden Harmonie, kinderrommelmarkt, luchtkussen en kinderspelen, optreden kindershow Rolando, schminken.
Kaarten voor de kinderrommelmarkt zijn vanaf 15 april te koop bij Het Moortje (Stationsstraat).
12.30 – 14.00 uur: Kinderdisco
14.00 – 23.30 uur:  Groot feest met disco de Eppies en de bands Poor John en Coveradge en DJ Marvinski op het Raadhuisplein. Gratis toegang.

Activiteiten Julianalaan Pijnacker:

10.00 – 12.30 uur: paardenringsteken

Activiteiten Sportpark Pijnacker:

10.30 – 18.00 uur: Kermis, demonstraties, luchtkussens, kanovaren, pannavoetbal, kegelen en knikkeren, survivalparkoers, T-shirts en wandschilderen, quadbikes, kinderboerderij, minigravers en de hele dag muziek met Michel.

Activiteiten Vijver Nobellaan:

13.00 – 16.30 uur: Waterspetterparadijs voor kinderen van  6 – 14 jaar. De vijver is dit jaar een paradijs voor de jeugd vanaf ongeveer 6 jaar. Met Aquabubbles en speciale bootjes kunnen zij zelf het water op. Er zijn modelbouwboten om naar te kijken en om zelf mee te varen en er is een kabelbaan over het water. Blus een brand met de jeugdbrandweer. Er is een terras op en rond het water voor de ouders.

adv.