Koningsdag 2019 in Schipluiden, Delfgauw, Den Hoorn en Pijnacker

Door Iris Olsthoorn 26 april 2019

Wil je Koningsdag 2019 eens ergens anders vieren of heb je geen zin in de drukte van Delft? Dan ben je bij onze buren aan het goede adres. Ga bijvoorbeeld naar Koningsdag Den Hoorn, Schipluiden, Delfgauw of Pijnacker. Wij hebben voor je uitgezocht wat er te doen is. 

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

Programma Koningsdag Den Hoorn

Koningsdag Den Hoorn
Foto: Koningsdag Den Hoorn

Inwoners van Den Hoorn kunnen met Koningsdag lekker in hun eigen dorp blijven, want er is meer dan genoeg te beleven! Zo is er een vrijmarkt, staan er luchtkussens en andere spellen, komt de burgemeester op bezoek én natuurlijk is er genoeg gelegenheid om lekker te eten en te drinken. Als klap op de vuurpijl komen óók de Máxima’s optreden (je weet wel, van de hit: ‘Als de wereld zou vergaan, bleef Den Hoorn gewoon bestaan‘). Alle festiviteiten vinden plaats op het Koningin Julianaplein. Kijk hier voor meer info. 

Update: Wegens de slechte weersvoorspellingen gaat het optreden van de Máxima’s helaas niet door.

Programma Koningsdag Delfgauw

koningsdag delfgauw

Koningsgezinde feestneuzen moeten voor de activiteiten in Delfgauw vroeg uit de veren, want het reveille start al om 08.00 uur. Daarna is er om 10.30 een optocht door Delfgauw waarbij iedereen zijn mooiste (of origineelste) koningsdagoutfit mag showen. Het thema is dit jaar Cowboy’s en Indianen.

Vanaf 14.00 uur is er een spelletjesmiddag voor de kinderen. De dag wordt feestelijke afgesloten met en kinderdisco van DJ Remy van 16.30 tot 19.30 uur. Meer informatie en het complete programma van Koningsdag 2019 in Delfgauw vind je hier.

Programma Koningsdag Schipluiden

Foto: Oranjevereniging Schipluiden

Het programma van Koningsdag 2019 in Schipluiden is lekker vol. Om 10.00 uur start de dag met een optocht met versierde fietsen en voertuigen. Om 11.00 uur start de dag met de aubade en is er een taartenbakwedstrijd.

Vanaf 14.00 uur is er een vrijmarkt en zijn de kinderspelen. Verder is er een borrelboot, kunnen kinderen aquaballen of op de bungeetrampoline. Let op: voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Het complete programma voor Koningsdag 2019 in Schipluiden vind je hier.

Programma Koningsdag Pijnacker

koningsdag pijnacker

Tijdens Koningsdag kun je je prima een dagje vermaken in Pijnacker. Om 09.30 uur opent de burgemeester de dag officieel. Daarna is er een kindershow om 10.30 uur en staan er DJ’s op het podium tot 23.30 uur. Op het Raadhuisplein staan de hele dag springkussens, kunnen kinderen geschminkt worden en is er vol op lekkers verkrijgbaar.

Vanaf 10.00 uur kun je naar de kinderrommelmarkt op de Stationsstraat, Emmapark en Raadhuisplein. Op het pleintje voor de Rabobank kunnen kinderen in de draaimolen of spellen spelen in de tent. Het complete programma van Koningsdag 2019 in Pijnacker vind je hier. 

Pagina 1 / 4
⟵ swipe swipe ⟶

adv.