Koningsdag 2018 in Schipluiden, Delfgauw, Den Hoorn en Pijnacker

Door Ilse Zoutewelle 17 april 2018

Wil je Koningsdag 2018 eens ergens anders vieren of heb je geen zin in de drukte van Delft? Ga dan naar Koningsdag in Schipluiden, Delfgauw, Den Hoorn of Pijnacker. Wij hebben voor je uitgezocht wat er te doen is. 

Let op! Dit artikel gaat over Koningsdag 2018. Ben je opzoek naar het programma van Koningsdag in de dorpen in 2019? Kijk dan hier.

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

Programma Koningsdag Den Hoorn

De Maxima's Den Hoorn Koningsdag
De Maxima’s

Inwoners van Den Hoorn kunnen met Koningsdag lekker in hun eigen dorp blijven, want er is meer dan genoeg te beleven! Zo is er een vrijmarkt, worden er activiteiten georganiseerd voor de kinderen, komt de burgemeester op bezoek én natuurlijk is er genoeg gelegenheid om lekker te eten en te drinken. Als klap op de vuurpijl komen óók de Máxima’s optreden (je weet wel, van de hit: ‘Als de wereld zou vergaan, bleef Den Hoorn gewoon bestaan‘). Alle festiviteiten vinden plaats op het Koningin Julianaplein. Het plein wordt deels overdekt, dus van slecht weer zul je geen last hebben.

Programma Koningsdag Delfgauw

koningsdag delfgauw
Foto: Oranjecomité Delfgauw

Koningsgezinde feestneuzen moeten voor de activiteiten in Delfgauw vroeg uit de veren, want het reveille start al om 08.00 uur. Daarna is er om 10.30 een optocht door Delfgauw waarbij iedereen zijn mooiste (of origineelste) koningsdagoutfit mag showen. Verder is er vanaf 14.00 uur een spelletjesmiddag voor de kinderen. Liever naar de vrijmarkt? Dat kan ook, van 11.00 tot 14.00 uur is het vrijmarkt op het plein voor wooncomplex De 7 Linden. Meer informatie en het complete programma van Koningsdag 2018 in Delfgauw vind je hier.

Programma Koningsdag Schipluiden

koningsdag schipluiden
Foto: Oranje vereniging Schipluiden

Het programma van Koningsdag 2018 in Schipluiden staat stampvol. Om 11.00 uur start de dag met de aubade en is er een taartenbakwedstrijd. Vanaf 14.00 uur is er een vrijmarkt en zijn de kinderspelen. Verder is er een borrelboot, kunnen kinderen aquaballen of op de bungeetrampoline. Let op: voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Het complete programma voor Koningsdag 2018 in Schipluiden vind je hier.

Programma Koningsdag Pijnacker

koningsdag pijnacker
Op het Raadhuisplein komt zoals elk jaar weer een feesttent

Tijdens Koningsdag kun je je prima een dagje vermaken in Pijnacker. Om 09.30 uur opent burgemeester Ravestein de dag officieel. Daarna is er een kinderrommelmarkt, kermisattracties, paardenringsteken, luchtkussens, skelterbaan en zijn er verschillende optredens. De activiteiten vinden plaats op het Raadhuisplein, de Kerkweg, Emmapark, de Julianalaan, Stationsstraat en de Oost- en Westlaan. Het complete programma van Koningsdag 2018 in Pijnacker vind je hier. 

<< < Pagina 1 / 4 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.