Zo huur je een kraam met Koningsdag in Delft (2017)

Door Ilse Zoutewelle 4 april 2017

Je kunt met Koningsdag natuurlijk je handelswaar uitstallen op een kleedje, maar je kunt ook gewoon lekker achter een houten kraam gaan staan! Wij vertellen je alles wat je moet weten.

Waar kan je een kraam huren met Koningsdag?

De kraamverhuur met Koningsdag is in handen van evenementenbureau 015 events. Zowel particulieren als ondernemers kunnen hier een kraam huren.

Welke kraamtypen zijn er?

Er zijn twee soorten: grondplekken en kramen. Je huurt een grondplek op het moment dat jij met je foodtruck of caravan in de binnenstad wilt staan. Heb je geen rijdende winkel? Dan is het slim om een gewoon een houten kraam te huren: hier kan je dan je (etens)waren op uitstallen.

Wat kost het huren van een kraam?

Dat verschilt. Kom je met je eigen foodtruck, dan kost een grondplek €55,-. Wil je je rommel, antiek of hobbyproducten verkopen? Dan betaal je €50,-. Als je voedsel wilt verkopen betaal je €220,-. Bekijk hier alle prijzen.

Waar komt mijn kraam te staan?

De kraampjes komen in de Choorstraat, Voldersgracht, Vrouwjuttenland, Oude Delft, Brabantse Turfmarkt, Burgwal en de Molslaan te staan. Je kunt geen plek reserveren: 015 events houdt het ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ principe aan. Dus wil je een goede plek? Zorg dan dat je er snel bij bent.

adv.