Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Delftenaren trotseren weer en wind op de rommelmarkt

Door Ilse Zoutewelle 27 april 2016

Het is 9 graden, vanmorgen regende het flink en het is een behoorlijk grauw. Maar dat mag in Delft de pret niet drukken: de Koningsdagsfeer zit er aardig in. Rondom de Oude Jan is het druk met kraampjes èn klanten. Indebuurt vroeg 5 rommelmarktverkopers hoe ze dealen met de regen.

guus geluk of donald duck
Tessel en Jama met hun zelfbedachte spel.

De kraam van Jennifer Cockx, haar kinderen en hun buren zal je niet snel ontgaan. De grote oranje partytent en gezellige muziek trekken sowieso de aandacht, maar het spel van kinderen Tessel en Jana al helemaal. Ze hebben het zelf bedacht en het heet: Bent u Guus Geluk of Donald Duck? “We vragen aan iedereen wie ze zijn. Voor 50 cent mag je een kaartje omdraaien. Als je dan Donald Duck bent mag je alleen een cakeje pakken met hagelslagjes, en als je Guus Geluk bent mag je uit alle cakejes kiezen.”

Koningsdag Delft
Links: Jennifer Cockx

Jennifer staat al sinds 6 uur voor de Oude Jan met hun rommel. “Normaal moet je altijd vroeg zijn, maar nu was het super rustig. We dachten nog: zullen we weggaan. Maar toen heeft mijn dochter wat op de blokfluit gespeeld, ik heb een gezellig muziekje opgezet en toen kwam al de eerste klant. Dus we blijven nog wel even!”

Alexiey
Alexiey

Alexiey staat al sinds vanmorgen 8 uur  met zijn kraam met oude dvd’s. “Ik trek me niet zoveel aan van de regen. Het wordt sowieso wel een leuke dag, want de sfeer is goed. Tegen de regen heb ik een zeil meegenomen zodat de dvd’s in ieder geval niet nat worden.”

Brett
Brett

Brett is slim: hij heeft een plastic zeil meegenomen om zichzelf en zijn waar te beschermen tegen de regen. “Ik heb ook thee meegenomen en heb een muziekje aangezet, dus dit komt wel goed. Ik heb al een paar dingen verkocht, dus dat is leuk!” Eigenlijk zou Brett hier samen met zijn moeder zitten, maar die vond het te koud. “Dus toen heb ik er wel voor gezorgd dat de opbrengst ook voor mij is, haha. Van het geld wil ik een nieuw hek kopen voor mijn volkstuintje.”

Jet en Sara ter Horst
Jet en Sara ter Horst, met een blije klant erbij.

De zaken lopen goed bij Jet en Sara ter Horst. “Alle grote dingen hebben we al verkocht”, vertelt Jet. “Ik heb het zeil van de voortent van zolder gehaald en dat als overkapping over onze kraam heen gespannen. We mogen geen haringen vastmaken aan de grond, dus daar heb ik onze fietsen maar voor gebruikt! Jammer genoeg heb ik geen koffie of thee meegenomen, dus het is inmiddels aardig koud. Over een uurtje gaan we lekker naar huis.”

adv.