5 dingen die iedere Delftenaar doet tijdens Koningsdag

Door Ilse Zoutewelle 22 april 2019

Een beetje Delftenaar viert Koningsdag natúúrlijk lekker in eigen stad. Op deze dag zijn er een paar dingen die vrijwel iedere Delftenaar wel herkent. Wedden?

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

Héél vroeg op om een plekje te claimen op de rommelmarkt

Helaas, in Delft doen we niet aan een vrijmarkt. Dat betekent dus dat je op tijd je plekje moet reserveren. Als in: ’s avonds laat markeer je je plekje en ’s ochtends rond een uur of 6 sta je alweer op dezelfde plek met je thermoskan koffie. Klaar om ál je oude spullen aan de man te brengen. Bekijk hier even voor de zekerheid waar je je kleedje neer mag leggen, zodat je niet per ongeluk voor een winkel of iemands voordeur staat en alsnog het veld moet ruimen.

Je fietst gewoon tussen de mensenmassa door

via GIPHY

Ook al staat de héle binnenstad vol mensen: wij Delftenaren peinzen er niet over om af te stappen. Waarom zou je ook? Als je langzaam fietst en een béétje uitkijkt gaat het prima, toch?

Je geeft veel te veel geld uit op de kermis

via GIPHY

De botsautootjes zijn té leuk om niet over te slaan. En als je er toch bent, moet je ook maar even de grijpmachine testen. En de schiettent, en de….

Je drinkt op iedere hoek wel een biertje…

Op Koningsdag vertrek in de ochtend om ‘even naar de stad te gaan’. Vervolgens staat er op iedere hoek van de straat wel een bandje en een bekende die je al té lang niet gesproken hebt. Voor je terug bent, ben je aardig wat uurtjes en biertjes verder.

…Om vervolgens te eindigen bij DIXXO Herman

Want ja: rond een uur of 8 ’s avond zijn de meeste bandjes wel weg, maar uitgefeest ben je nog lang niet. Dus drink je nog wat biertjes en ga je rond 22.00 uur naar DIXXO Herman voor één van de beste feestjes van het jaar.

Pagina 1 / 5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.