12 x feestjes en festivals in 2020 waar we nu al naar uitkijken

Het is 2020! Ook dit jaar zit weer vol met leuke events en festivals. Wij hebben de leukste feestjes voor je op een rijtje gezet. Pak je agenda er maar bij want dit wil je zeker niet missen! 

Bluesfestival 2020 Delft

Bluesfestival Delft
Foto: Facebook Bluesfestival Delft

Tijdens het Bluesfestival kan je in ruim 30 verschillende café’s en restaurants terecht voor diepgekleurde bluestonen. Op verschillende locaties in de stad spelen live bandjes. Veel restaurants serveren dit weekend ook speciale Bluesmenu’s.

Wiewatwaar: 14 tot en met 16 februari, op verschillende locaties in de binnenstad. De meeste optredens zijn ’s avonds. Gratis toegankelijk.

Taptoe Delft

Taptoe Delft
Foto: Taptoe Delft

Tijdens de Taptoe komen er muziekkorpsen uit Nederland en het buitenland naar Delft om op te treden. De Markt fungeert als groot podium en de toeschouwers kunnen op drie tribunes terecht. ‘Taptoe’ is van oudsher een trompetsignaal om aan te geven dat de militairen vanuit de kroeg naar de kazernes terug moesten. Tegenwoordig is het een groot muziekevenement.

Wiewatwaar: 11 en 12 september 2020. Tickets voor de Taptoe kunnen gekocht worden via deze link.

Koningsdag & nacht

Elk jaar op 27 april viert de koning zijn verjaardag met ons. Koningsdag valt dit jaar op een maandag. Op zondagnacht is voor de fanatiekelingen het Oranjekoorts Festival. Dit festival wordt dit jaar alweer voor de zesde keer georganiseerd. De maandag staat voornamelijk in het teken van optredens, rommelmarkt en de kermis.

Wiewatwaar:
26 en 27 april door de hele binnenstad. Voor het Oranjekoorts Festival op Koningsnacht moet je een kaartje kopen, deze gaan later in de verkoop.

Golden Tenloop

Foto: Golden Tenloop Delft

Heb jij goede voornemens om meer te bewegen dit jaar? Dan is de Golden Tenloop een fantastisch evenement om naartoe te leven. Je kunt zelf kiezen of je liever de 5km of de 10km loopt. Het parcours loopt dwars door de binnenstad van Delft. Er staat altijd veel publiek dus je kunt rekenen op veel gejuich als je over de finish gaat.

Geen idee hoe te beginnen met hardlopen of wil je juist dit jaar een pr gaan? De Koplopers bieden een speciaal trainingsprogramma aan. Check deze link voor meer informatie.

Wiewatwaar: 30 mei, Hemelvaartsdag. Inschrijven moet van te voren, dat kan vanaf 14 februari om 20.00 via deze link. Aanmoedigen is gratis en mag altijd!

Fringe festival

delft fringe festival
Één van de belangrijkste theaterfestivals voor jonge makers. Het Fringe Festival gebruikt de Delftse binnenstad als podium. Dit jaar spelen op 21 verschillende locaties zo’n 56 podiumkunstenaars meer dan 400 voorstellingen.

Wiewatwaar: 28 mei 2020 tot en met 7 juni 2020. Voor dit evenement heb je kaartjes nodig, deze gaan later in de verkoop.

Chamber Music Festival

chamber music delft festival
Foto Facebook Delft Chamber Music Festival

Tijdens het Chamber Music Festival kun je luisteren naar échte, klassieke topmuziek. Goed geschoolde musici zullen optreden. Ruim een week lang kun je genieten van optredens op verschillende locaties in Delft.

Wiewatwaar: 30 juli tot en met 9 augustus, verschillende locaties in het centrum van Delft. De verkoop van de tickets start begin mei 2020, deze kaarten zijn online te koop.

Varend Corso

varend corso delft route programma

Het Varend Corso is elk jaar een geweldig spektakel. De botenparade vaart dwars door de binnenstad van Delft. Het evenement wordt elk jaar druk bezocht dus bemachtig op tijd een plekje om alles goed te kunnen zien.

Wiewatwaar: 2,3,4 juli. De route van de optocht is hier te bekijken.

 • Varend Corso gaat veranderen: dit weten we tot nu toe

  We moeten voorpret niet onderschatten en daarom blikken we nu alvast vooruit naar Varend Corso Westland 2020. Volgend jaar wordt...


Jazz festival

jazz delft 2017 festival delft

Heerlijk dansen met een biertje of wijntje op straat met op de achtergrond jazzy deuntjes: dit kan tijdens het jaarlijkse Jazz Festival. Op bijna elk plein, elke markt en soms zelfs op het water kun je muziek verwachten. Ook in menig kroeg treden live bandjes op.

Wiewatwaar: 27 augustus tot en met 30 augustus, op verschillende locaties in de binnenstad van Delft. Gratis te bezoeken.

Lichtjesavond

Ook Lichtjesavond is een evenement waar veel mensen naar uitkijken. Kraampjes, kerkdiensten, glühwein, warme chocomel, het aansteken van de kerstboom en de gezelligheid in de stad. Wij houden er ook van!

Wiewatwaar: de officiële datum is nog niet bekend. Wel wordt Lichtjesavond elk jaar op de tweede dinsdag van december worden gehouden. Het is dus te verwachten dat de datum 10 december is.

OHM Festival

OHM festival
Foto: Facebook OHM Festival

OHM festival bestaat inmiddels 7 jaar en is niet meer weg te denken uit Delft. Het festival wordt gehouden aan de waterkant en op het industriële terrein van Lijm & Cultuur. Er wordt tijdens OHM vooral techno- en housemuziek gedraaid. Op de podia staan verschillende lokale artiesten tot internationale headliners.

Wiewatwaar: 13 juni 2020 op het terrein van Lijm & Cultuur. Voor OHM heb je een kaartje nodig, deze gaan later in de verkoop.

Mooi Weer Spelen

mooi weer spelen
Foto: Facebook Mooi Weer Spelen

Mooi Weer Spelen is Delfts internationale straattheaterfestival. Dit jaar is het gratis programma voor het eerst in Poptahof en op de Markt is op zaterdagavond het waanzinnige muziektheaterspektakel ‘Mother Earth – The Pink Floyd Delft Experience’ met onze Delftse tribute band Pink Project in de hoofdrol. Kaartjes voor Mother Earth reserveer je via deze link.

Weet jij meer?

Weet jij stiekem de datum al van een feestje of festival, die nog niet in dit lijstje staat? Of organiseer jij zelf dit jaar een geweldig groot Delfts festijn? Mail de redactie!

Meer in deze categorie

Koningsdag Delft

Ga naar “Oranje boven! Dit was Koningsdag 2022 in Delft”

Oranje boven! Dit was Koningsdag 2022 in Delft

Ga naar “Leuke hoedjes! Dit zijn de outfits van Delftenaren op Koningsdag 2022”

Leuke hoedjes! Dit zijn de outfits van Delftenaren op Koningsdag 2022

Ga naar “Hoera! Deze 9 Delftenaren krijgen een lintje”

Hoera! Deze 9 Delftenaren krijgen een lintje

In onze gids

Ga naar “Jans Delft”

Jans Delft

 • Brabantse Turfmarkt 87
 • Lunch
 • Gesloten
  4,5
  (458)

Nu gesloten

4,5
(458)

Aanbiedingen

Ga naar “Huispak met legging M t/m XXL € 19,99”

Huispak met legging M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Huispak M t/m XXL € 19,99”

Huispak M t/m XXL € 19,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99”

GORDIJN van € 17,99 voor € 12,99

 • Geldig t/m 2 oktober 2022
Ga naar “Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99”

Teddy shopper 57 x 44 x 2 cm € 9,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022
Ga naar “Ugg pantoffels 36 t/m 41 € 64,99”

Ugg pantoffels 36 t/m 41 € 64,99

 • Geldig t/m 9 oktober 2022

Vacatures

Ga naar “Verkoopmedewerker zorgwinkel”

Verkoopmedewerker zorgwinkel

 • Vegro Zorgwinkel
 • Parttime

Topper

Ga naar “Repromedewerker”

Repromedewerker

 • Luba Uitzendbureau Delft
 • Fulltime/Parttime
luba uitzendbureau delft

Agenda

Ga naar “Survival Run Outdoor Valley”

Survival Run Outdoor Valley

 • Outdoor Valley
 • 16 oktober 2022

Topper

Ga naar “Outdoor Valley Obstacle Run ”

Outdoor Valley Obstacle Run 

 • Outdoor Valley
 • 23 oktober 2022

Topper

Ga naar “Winterdip voorkomen? Doe mee met Runningtherapie!”

Winterdip voorkomen? Doe mee met Runningtherapie!

 • Runningtherapie Iris
 • Van 10 okt t/m 2 jan

Topper

Ga naar “Lichtjesavond Delft”

Lichtjesavond Delft

 • 13 december 2022
lichtjesavond kerstboom
Ga naar “Spirit U All- Solotentoonstelling Shertise Solano”

Spirit U All- Solotentoonstelling Shertise Solano

 • 38CC
 • Van 8 sep t/m 30 okt

Topper