Waanzinnig! Zoveel Delftse ouderen maakten jullie blij met een lieve kerstkaart (2021)

Wat begon met een oproep, is de afgelopen weken uitgegroeid tot een hartverwarmend succes! Dankzij jullie hulp heeft de redactie van indebuurt Delft ontzettend veel ouderen blij kunnen maken met een lieve kerstkaart, een bijzondere brief of een mooie tekening: “Wat een geweldige actie!”.

In deze tijd met coronamaatregelen, minder bezoek en een kleinere wereld is het extra leuk om lieve post te ontvangen. Daarom verraste onze redactie Delftse ouderen in Delft. We werken hiervoor samen met Pieter van Foreest. Om deze ouderen in het zonnetje te zetten, vroegen we jullie een kerstkaartje te sturen en daar werd massaal op gereageerd!

2047 (!) kerstkaarten

Wow! Onze redactie blééf tellen en ontving in totaal maar liefst 2047 kerstkaarten: een recordaantal! Mensen konden de kaarten inleveren bij de rode indebuurt-brievenbus bij de zaak Voorlopig of deze versturen naar het kantoor van de redactie. Naast talloze kaartjes met lieve woorden, vielen er ook een aantal bijzondere exemplaren op. Er werden bijvoorbeeld lekkere chocoladerepen en andere kleine cadeautjes met meegestuurd voor de ouderen. Ook onze redactie ontving enthousiaste reacties op de actie: ‘Wat een geweldige actie, ik hoop dat jullie veel ouderen blij kunnen maken!’, schreef kaartenschrijver Ron.

Tekst gaat verder onder de foto’s >

Burgemeester Marja van Bijsterveldt kwam, net als voorgaande jaren, een stapeltje kaarten brengen. En wat hebben we hierom gelachen bij de ontmoetingscentra: “Marja van Bijsterveldt? Wie is dat?”, vroeg de dame links (foto 1 hierboven) die haar hele leven in Rotterdam woonde. De dame rechts wist dat natuurlijk wel en ruilde haar kaartje maar al te graag voor dat bijzondere exemplaar. Uiteindelijk waren beide dames ontzettend blij met de lieve woorden.

Hartverwarmend

Jong en oud, echt iedereen schreef mee voor de ouderen in Delft. Leerlingen van verschillende Delftse scholen waaronder het Stanislas, Vrijeschool Widar, Titus Bransmaschool, stuurden hun mooiste kunstwerkjes in. Onze redactie zat onder de glitters na het tellen van de prachtige kaarten van Kinderopvang ’t Kickertje. Daarnaast kwamen er volop kaarten binnen via de actie van Kaartje2Go. Ook online wenskaartenwinkel Mr. Macaco hielp mee door handgeschreven kaartjes voor 1 euro aan te bieden.

Sommige mensen hielden het niet bij een of twee kaartjes, maar kwamen héle pakketten van soms wel 50 of 100 kaarten brengen. Zelfs uit Den Hoorn, Nootdorp, Pijnacker en Ypenburg kwamen er kaartjes voor de Delftse ouderen binnen. We kunnen nog wel even doorgaan, want er waren zoveel mensen waar we ontzettend blij van werden. Elke kaart die we binnen kregen, is een applausje waard!

Dankzij jullie kon de redactie ontzettend veel mensen verrassen en een warm hart toedragen. Namens de ouderen en indebuurt Delft: onwijs bedankt allemaal!

Disclaimer: Tijdens het maken van de bovenstaande zijn alle – op dat moment geldende – coronamaatregelen in acht genomen. De foto’s zijn gepubliceerd met toestemming van de ouderen.

Lees ook:

Meer in deze categorie

Kerst Delft

Ga naar “Waanzinnig! 9 x Gijs fotografeert Delft in kerstsferen”

Waanzinnig! 9 x Gijs fotografeert Delft in kerstsferen

Ga naar “Surprise! Deze lezers staan altijd voor anderen klaar en werden nu zélf verrast”

Surprise! Deze lezers staan altijd voor anderen klaar en werden nu zélf verrast

Ga naar “Edwin en Robin blijven het hele jaar open met hun kerstwinkel: ‘De liefde voor kerst is aangeboren’”

Edwin en Robin blijven het hele jaar open met hun kerstwinkel: ‘De liefde voor kerst is aangeboren’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00”

Pvc Click Flex Strook Pella Eiken € 34,00

 • Kwantum
 • Geldig t/m 30 juni 2023
Ga naar “Jumbo Goudse Kaas 48+ Stukken 1+1 gratis”

Jumbo Goudse Kaas 48+ Stukken 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 21 maart 2023
Ga naar “Bomaja medjoul dadels K van € 7,99 voor € 4,99”

Bomaja medjoul dadels K van € 7,99 voor € 4,99

 • Dirk
 • Geldig t/m 21 maart 2023
Ga naar “Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Prodent, Robijn en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98”

Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Prodent, Robijn en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Luxe Geuren Uitverkoop van € 25 voor € 20”

Luxe Geuren Uitverkoop van € 25 voor € 20

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023

Agenda

Ga naar “Expositie ‘in aanbouw’”

Expositie ‘in aanbouw’

 • Galerie Ruimte Remmelink
 • T/m 25 mrt

Topper

Ga naar “Kaartverkoop 3e editie Whisky Festival Delft gestart”

Kaartverkoop 3e editie Whisky Festival Delft gestart

 • 4 juni 2023
whisky
Ga naar “Koningsdag 2023”

Koningsdag 2023

 • 27 april 2023
Ga naar “Ohm Festival”

Ohm Festival

 • 10 juni 2023
Ga naar “Lichtjesavond 2023”

Lichtjesavond 2023

 • 12 december 2023