Een sterrenwaardig kerstdiner zónder uren in de keuken staan: zo fiks je dat

Aangeboden door Le Vieux Jean 8 december 2018

Met het kerstdiner wil je natuurlijk flink uitpakken. Alleen jammer dat de gezelligheid doorgaat terwijl jij in de keuken staat te ploeteren… Daar heeft restaurant Le Vieux Jean iets leuks op bedacht: zij maken het kerstdiner, jij hoeft alleen te zorgen voor een mooi gedekte tafel.

Het menu van Le Vieux Jean bestaat uit vier gangen en is om van te watertanden. Het voorgerecht is een terrine van aardappel met Bawykov-zalm en krab. Vervolgens geniet je van een velouté van rode paprika met pijpuitjes, shiitake, roergebakken garnalen en bieslook. Het hoofdgerecht is een waar pronkstuk: kerstkalkoen met grove mosterd en witlof, knolgroenten en spek. Als toetje krijg je een citroentaartje met gebrande merengue en compote van mandarijn en basilicum. Als je wilt, levert Le Vieux Jean er bijpassende wijnen bij zodat je zelf écht niets meer hoeft te doen. Het complete kerstmenu vind je hier.

Jij hoeft bijna niets meer te doen

Je kunt het diner ophalen in het restaurant of thuis laten bezorgen. Als de gerechten eenmaal in je keuken staan, hoef jij er vervolgens alleen nog de laatste hand aan te leggen. “We doen er een handleiding bij. Als je je hieraan houdt, kan het niet mislukken”, vertelt chef-kok Robert Jan. “Je staat per gang maar een paar minuten in de keuken, dus je zit het grootste gedeelte van de avond gezellig aan tafel.”

Succes verzekerd

Je kunt er trouwens zeker van zijn dat ieder gerecht van Le Vieux Jean om te smullen is, want het restaurant duikt in zo’n beetje elke ranglijst op. Zo stonden ze afgelopen jaar in de Lekker500 én de Bib Gourmand (de beste restaurants volgens Michelin met volledig menu voor max €37,-).

Zo krijg je het diner thuis

Lijkt zo’n kant-en-klaar kerstdiner je wel wat? Het menu kost €38,50 per persoon. Je kunt bestellen via [email protected] of 015-21330433. Dit kan tot en met 20 december. Afhalen kan maandag 24 december tussen 14.00 en 17.00 uur. Wil je het diner liever thuis laten bezorgen? Dat kan voor €7,50 in de gemeente Delft.

Le Vieux Jean restaurants en horeca

Nu gesloten12:00 - 14:00 |18:00 - 22:00

Heilige Geestkerkhof 3, Delft

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.