10 x naar de kerstnachtdienst in Delft

Door Iris Olsthoorn 23 december 2018

Een echt kerstgevoel heb je (wat ons betreft) pas nadat je bij een kerstnachtdienst bent geweest! Er zijn in Delft méér dan genoeg kerken waar je naar toe kunt op maandag 24 december. Wij hebben voor je uitgezocht waar je heen kunt en hoe laat.

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Missen we nog een kerstnachtdienst in dit overzicht of heb jij meer info over één van de diensten? Laat het ons weten!

Nieuwe Kerk

In de Nieuwe Kerk vindt na vorig jaar ook dit jaar weer een kerstnachtdienst plaats. De dienst wordt begeleid door dominee Arnold Vroomans. Wat er verder precies op het programma staat, is nog niet bekend. Tip: deze dienst is altijd erg populair. Kom op tijd, anders zit de kerk waarschijnlijk al vol.

Er is dit jaar trouwens ook een kinderkerkdienst, die start om 19.00 uur.

19.00 uur Kinderkerkdienst / 22.00 uur kerstnachtdienst, Nieuwe Kerk. 

Marcuskerk

In de Marcuskerk is er ook een kerstnachtdienst van de Protestantse Kerk in Delft. Er worden kerstliederen gezongen en je hoort over de betekenis van het kerstkind voor jouw leven.

20.30 uur, Menno ter Braaklaan 2.

De Morgenstond

In de Zuiderkerk viert Evangeliegemeente de Morgenstond kerstavond met een viering. Er is muziek, gezelligheid en er wordt een hoopvolle boodschap overgebracht.

21.30 uur, Achterom 46.

Maria van Jesse Kerk

In de katholieke kerk aan de Burgwal kun je op kerstavond kiezen uit maar liefst drie kerstnachtvieringen De vieringen worden muzikaal begeleid door een koor.

17.00 uur Gezinsnachtviering / 19.30 uur Kerstnachtviering /22.00 uur Kerstnachtviering, Burgwal 20.

Lutherse Kerk

De Vrijzinnige Gemeente Delft houdt een viering in de Lutherse Kerk: ‘En er was licht! In muziek, zang, teksten en overweging word je in de kerstnachtdienst van maandagavond 24 december meegenomen om te ervaren dat jij het licht bent. Jij bent het licht in de donkere nacht, jij bent het licht in de duistere wereld; jij bent het licht met Kerst en ook daarna. Tina Geels is de voorganger. Er is mooie klassieke muziek door Christo Lelie (orgel), Nelleke Guequierre (met een zangkwartet) en Riëtte Beumer (fluit).’

19.30 uur, Noordeinde 4.

Er is die avond nóg een kerstnachtdienst in de Lutherse Kerk: die van de kerk aan het Noordeinde. Je bent welkom om een uur samen te zingen, te luisteren en het licht met elkaar te delen. De cantorij zingt mét je en vóór je, begeleid door de pianist. Na afloop is er iets te drinken.

22.00 uur, Noordeinde 4.

Hofkerk

Ook in de Hofkerk kun je terecht voor een kerstnachtdienst van de Protestantse Wijkgemeente. De voortganger van deze avond is F. van Helden.

22.00 uur, Cort van der Lindenstraat 1.

St. Hippolytuskapel

In dit kleine Rooms-Katholieke kerkje op de hoek van de Nieuwstraat en de Oude Delft, kun je tijdens kerstavond de geboorte van de Heer vieren. De mis wordt begeleid door B. Beijk.

22.00 uur, Oude Delft 122a.

Het Boek

De Christelijk Gereformeerde Kerk van Delft viert kerst in kerkgebouw Het Boek. Na afloop van de dienst is er koffie, thee en lekkers en tijd voor ontmoeting.

21.00 uur, Sandinoweg 151.

Franciscus en Clarakerk

Ook in de Rooms-Katholieke Franciscus en Clarakerk kun je de geboorte van Jezus vieren. Om 22.00 begint daar de kerstnachtmis.

22.00 uur, Raamstraat 76.

<< < Pagina 1 / 9 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Kerst Delft

adv.