Delft

×

indebuurt categorie├źn

Meer indebuurt

Service

75 jaar VN in 75 verhalen

Hele dag open Geopend

75 jaar VN in 75 verhalen

Openingstijden

Maandag
Open
Dinsdag
Open
Woensdag
Open
Donderdag
Open
Vrijdag
Open
Zaterdag
Open
Zondag
Open

Over 75 jaar VN in 75 verhalen

75 jaar geleden werd Nederland bevrijd. In datzelfde jaar werden de Verenigde Naties opgericht. Internationale solidariteit en een gezamenlijke inzet voor vrede en veiligheid zijn belangrijke oprichtingsidealen van de VN. Op 24 oktober 2020 staan we stil bij het belang van deze idealen en de rol die de VN hierin heeft gespeeld. En de rol die eenieder hierin kan spelen, de afgelopen 75 jaar, vandaag, en morgen.

We staan stil bij 75 jaar VN aan de hand van 75 persoonlijke verhalen. Elk verhaal brengt inspanningen voor vrede, veiligheid of een daad van medemenselijkheid en (internationale) solidariteit tot leven. 75 indrukwekkende getuigenissen die een blijvende indruk achterlaten.

De pandemie die mensen wereldwijd raakt toont juist aan dat we internationaal verbonden zijn en dat de kleinste daad van solidariteit en medemenselijkheid een groot verschil kan maken. Dit wordt ook mooi verbeeld in de tentoonstelling 75 jaar VN in 75 verhalen die loopt van 17 oktober t/m 29 november op het Lange Voorhout in Den Haag.

Meest recent over 75 jaar VN in 75 verhalen

Deze gratis tentoonstelling (op een prachtige plek!) wil je zien

De media staan bol van het nieuws rondom corona. Hierdoor zou je bijna vergeten dat het 75 jaar geleden is dat de Verenigde Naties zijn opgericht! Omdat het belangrijk is…


75 jaar VN in 75 verhalen