B-gebouw Reinier de Graaf nu echt tegen de vlakte

Door Ilse Zoutewelle 22 augustus 2016

Het heeft even geduurd, maar nu is het B-gebouw van het oude Reinier de Graaf toch echt niet meer dan een hoop stof en puin. De slopers zijn nog tot en met september bezig dit op te ruimen en dan is er niks meer van het oude gebouw te zien.

Gelukkig wordt de enorme berg afval die vrij komt bij de sloop wel goed geborgen: “Zo’n 99 procent van het puin wordt hergebruikt. Dat is bijvoorbeeld terug te vinden in wegen. Het puin moet daarvoor eerst gesorteerd worden en dat duurt wel even”, vertelt de woordvoerder van het ziekenhuis aan het AD.

Webcam

Inmiddels is een deel van de bouwvakkers al bezig het H-gebouw van binnen te slopen. Dit gebouw moet in februari 2017 in puin liggen. De webcam die tot nu toe de sloop van het B-gebouw heeft gevolgd, wordt daarom binnenkort verplaatst naar het H-gebouw. In dit gebouw liggen overigens heel veel herinneringen aan nieuw leven: de kraamafdeling zat hier. Wil je de mooiste herinneringen van je mede-Delftenaren weten? Lees dan hier 10 herinneringen aan de kraamafdeling.

Meer over

Gezondheid