Dit zijn de meest lawaaiige plekken in Delft

Door Iris Olsthoorn 11 oktober 2018

Geluidsoverlast is onwijs irritant. Voorbijrijdende treinen, vrachtwagens of ander verkeer: vooral als je op deze plekken in Delft woont heb je last van lawaai, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws

Op het kaartje op de website van RTL zoomen we in op onze stad. We zien dat de Delfgauwseweg een knalrood bolletje krijgt. Dat betekent dat het lawaai daar over de 65 decibel heen gaat en daarmee het label ‘zeer slecht‘ krijgt. Andere plekken in Delft die ook een rood bolletje krijgen zijn de Wilgenlaan en Oude Ijsbaan in Vrijeban, de Zocherweg in Hof van Delft en de Julianalaan in Wippolder. En dat zijn ze nog niet allemaal!

Bekijk hier op het kaartje welke plekken er nog meer als zeer slecht worden beoordeeld.

Foto: RTL

Schadelijk voor de gezondheid

Bij ruim een derde van alle Nederlandse huizen veroorzaken verkeer, treinen, vliegtuigen, windmolens of industrie meer dan 55 decibel aan geluid blijkt uit het onderzoek. De Wereldgezondheidsorganisatie stelt dat omgevingslawaai schadelijk is voor de gezondheid. Wegverkeer is volgens de WHO schadelijk bij 53 decibel, treinverkeer bij 54 decibel. Voor vliegtuigen en windmolens ligt de grens nog lager, op 45 decibel.

Flitspaal ANP flitspalen

Wil je weten: zo vaak flitsen de flitspalen in Delft

Auw. Wat doet het toch pijn als je zo’n envelop van het CJIB op de mat ziet liggen. In de maanden me...

Wow: zoveel Delftenaren voelen zich eenzaam en dan vooral in deze wijken

Je alleen of in de steek gelaten voelen, is niet oké. Toch ervaart vier op de tien Nederlanders dit ...

adv.