Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verdieping WestCord Hotel wordt omgetoverd tot ziekenhuisafdeling

Door Iris Olsthoorn 2 april 2020

Het is razend druk in de ziekenhuizen in Nederland en er is op veel plekken meer capaciteit nodig om coronapatiënten op te vangen. Dat geldt ook in Delft. Daarom hebben het Westcord Hotel, Pieter van Foreest en Reinier de Graaf ziekenhuis een bijzondere samenwerking opgezet. De eerste verdieping van het Westcord Hotel wordt tijdelijk omgebouwd tot afdeling voor Herstel en Revalidatie.

De afdeling Herstel en Revalidatie van Pieter van Foreest is normaal gevestigd op de derde verdieping van het Reinier de Graaf ziekenhuis. Hier telt de afdeling 20 kamers. WestCord Hotel Delft heeft vanwege de maatregelen vanuit de overheid op dit moment juist een overschot aan kamers. Daarom verhuist de hele afdeling tijdelijk van het ziekenhuis naar het hotel. Op die manier komt er in het ziekenhuis extra capaciteit vrij.

Ziekenhuisbedden en fysiotherapie

De eerste etage van het hotel wordt geschikt gemaakt voor cliënten om te kunnen revalideren en herstellen. Er wordt hard gewerkt om 20 kamers aan het einde van deze week in gebruik te kunnen nemen. Zo zijn de hotelbedden uit de kamers gehaald om plaats te maken voor ziekenhuisbedden en wordt het centrale atrium conform de RIVM-richtlijnen ingericht als gemeenschapsruimte. Daarnaast wordt een vergaderzaal omgebouwd tot ruimte voor fysiotherapie.

Er is een speciale coronahuisartsenpost geopend tegenover het ziekenhuis

Door het coronavirus is het razend druk bij de huisartsenposten in de regio. Daarom is besloten een ...

Coronavirus in Delft: de stand van zaken en alle nieuwtjes op een rij

Het coronavirus is al een aantal weken het gesprek van de dag. In dit overzichtsartikel houden we pe...

adv.