Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Update coronacijfers: zo zit het met het aantal besmettingen in Delft

Door Carin van der Meij 24 november 2020

In de afgelopen week rapporteerde de GGD 215 nieuwe meldingen van Delftenaren die positief zijn getest op het coronavirus. Dat blijkt uit het nieuwe weekrapport van het RIVM. De cijfers gaan over de periode 18 tot en met 24 november. 

Coronabesmettingen in Delft

Er is al een aantal weken sprake van een daling in weekcijfers. Deze week zijn er met 215 geregistreerde besmettingen 68 gevallen minder dan de week ervoor. Toen (van 11 tot en met 17 november) waren dat er 283.  De golf lijkt daarmee op z’n retour. Op het hoogtepunt in oktober, kwamen er elke week zo rond de vijfhonderd geregistreerde besmettingen bij.

Het aantal ziekenhuisopnames en aantal doden door corona blijft wel iets harder stijgen dan hiervoor. Deze week zijn er vier Delftenaren met corona opgenomen in het ziekenhuis, twee zijn er overleden. Dat is meer dan vorige week, toen lagen deze cijfers respectievelijk op twee en een.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Delft vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • In deze grafiek zie je hoeveel besmettingen, opnames en overledenen in totaal bekend zijn bij de GGD vanaf het begin tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De cijfers zijn afkomstig van het RIVM en worden geregistreerd door de GGD. Omdat het melden van sterfte- en ziekenhuisopnames bij de GGD niet verplicht is, kan het zijn dat deze cijfers niet volledig zijn.

Benieuwd naar het weekrapport van de RIVM op landelijk niveau? Lees hier meer over op het AD.

Lees ook

GGD opent een extra grote corona-testlocatie vlakbij Delft (ook voor lopers en fietsers)

Geen Neuzelbeurs of Creaweekend, maar een megagrote corona-testlocatie. Het evenementencentrum De Br...

Er opent een coronasnelteststraat in Delft: dit wil je erover weten

Als je coronagerelateerde klachten hebt, kun je je in Delft laten testen bij de GGD-teststraat op de...

Herbruikbare mondkapjes: bij deze winkels in Delft zijn ze te koop

Sinds 1 juni moet iedereen die met het openbaar vervoer gaat een mondkapje dragen. Ook geldt er vana...

adv.