Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Update coronacijfers: aantal besmettingen in Delft stijgt sneller

Door Carin van der Meij 1 september 2020

Het RIVM meldt dat 41 Delftenaren afgelopen week positief getest zijn op het coronavirus. Vorige week ging het om 24 inwoners. 

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De nieuwe cijfers gaan over de periode 26 augustus tot en met 1 september.

Coronabesmettingen in Delft

Het aantal besmettingen in Delft ligt een stuk hoger dan in de weken hiervoor. Deze week (van 26 augustus tot en met 1 september) werden er 41 coronagevallen geregistreerd. De week hiervoor (19 tot en met 25 augustus) waren dat er 24 en de week dáárvoor (12 tot en met 18 augustus) waren dat er 28. In de maanden juni en juli kwamen er zelfs maar tussen de 3 en 5 geregistreerde besmettingen per week bij.

Grafiek

Onderstaande grafiek geeft het aantal registreerde besmettingen in Delft weer vanaf het begin tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Delft zijn (geweest) vanaf het begin tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De rode lijn geeft aan hoeveel Delftenaren er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De groene lijn is een optelsom van alle Delftenaren die aan corona overleden zijn.

Aantal besmettingen in heel Nederland

Wat is de actuele stand van zaken in ons land? De afgelopen week zijn 3.597 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Dat zijn er negen meer dan vorige week.

Van alle mensen die zich deze week hebben laten testen – dat zijn er ruim 163.000 – is 2,2 procent positief getest op corona. Vorige week was dit 2,5 procent. Het reproductiegetal ligt nog steeds rond de een. Dit getal geeft aan hoeveel mensen een gemiddelde coronapatiënt besmet met het virus.

Persconferentie

Premier Rutte en minister De Jonge houden dinsdag 1 september om 19.00 uur weer een persconferentie over de huidige stand van zaken rondom het coronavirus. Mocht het gevolgen hebben voor Delft dan lees je er natuurlijk over op indebuurt.

Coronatest in Delft: hoe werkt het en wanneer krijg je de uitslag?

Sinds 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Ook in de omg...

Besloten: Delft krijgt een eigen coronatestlocatie

Delftenaren kunnen uiterlijk half september in eigen stad een coronatest krijgen. Die toezegging hee...

Ritje door de corona-teststraat in Nootdorp: zo ziet dat eruit [video]

Heb je wat onder de leden en is het vermoeden er dat je eventueel corona zou kunnen hebben? Dan moet...

adv.