Thuiswerkadvies en 1,5 meter afstand: nieuwe maatregelen in Delft
Na de aanscherping van de coronamaatregelen vorige week komt het demissionaire kabinet opnieuw met maatregelen. Check hier een overzicht. We vroegen horecaondernemers naar hun reacties.
Door de oplopende coronabesmettingen zijn er nieuwe maatregelen aangekondigd. Deze maatregelen gelden vanaf zaterdag 13 november 18.00 uur en zullen drie weken duren.
Alle maatregelen vanaf 13 november
- Houd anderhalve meter afstand op plekken waar geen coronatoegangsbewijs verplicht is.
- Wanneer er geen coronatoegangsbewijs verplicht is geldt een mondkapjesplicht.
- Niet-essentiële winkels en -dienstverlening zoals kledingwinkels, contactberoepen zoals de kapper en casino’s zijn open tot 18.00 uur.
- Horeca en essentiële winkels, zoals supermarkt, dierenwinkel en drogisterij, zijn open tot 20.00 uur.
- In de horeca is een coronatoegangsbewijs en een vaste zitplaats verplicht.
- Evenementen kunnen plaatsvinden tot 18.00 uur met een coronatoegangsbewijs en een vaste zitplaats. En met een maximum van 1250 personen per ruimte. Deze verplichte sluitingstijd geldt niet voor kunst- en cultuurvoorstellingen in bijvoorbeeld bioscopen, theaters en concertzalen.
- Publiek bij sport, zowel bij de professionals als amateurs, is niet toegestaan. Verder is alle sport toegestaan.
- Het thuiswerkadvies wordt aangescherpt naar ‘Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan’.
- Ontvang thuis maximaal vier gasten per dag.
- Als een huisgenoot besmet is dan gaat die in isolatie. Alle andere huisgenoten moeten in quarantaine.
- Voor het MBO, HBO en universiteiten geldt een maximale groepsgrootte per zelfstandige ruimte van 75 personen. Dit geldt niet voor ruimten gebruikt voor tentamens en examens.
Deze maatregelen komen bovenop de regels die op dit moment al voor iedereen gelden. Denk aan de basisregels, de mondkapjesplicht en de inzet van het coronatoegangsbewijs. Check voor meer informatie de website van de Rijksoverheid.
Reacties Delftse horecaondernemers
Wij vroegen Delftse horecaondernemers naar hun eerste reactie. Wat opviel is dat veel horecaondernemers niet wilden reageren. Ergens begrijpelijk, want ondertussen is de hele pandemie een gevoelig onderwerp geworden. Een aantal ondernemers waren wel bereid te reageren. Lees het hieronder: