Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ritje door de corona-teststraat in Nootdorp: zo ziet dat eruit [video]

Door Iris Olsthoorn 10 juni 2020

Heb je wat onder de leden en is het vermoeden er dat je eventueel corona zou kunnen hebben? Dan moet je dat laten testen. Dat kan onder andere bij Van der Valk hotel Nootdorp. Maar hoe gaat dat precies? Is het echt alleen een wattenstaafje in je mond? Onze collega’s van indebuurt Den Haag brachten een bezoek aan de testunit.

Als je een afspraak wilt maken voor een gratis coronatest, moet je de GGD bellen voor een afspraak (0800-1202). Het is erg druk, dus het kan zijn dat je niet direct ergens terecht kunt.

Teststraat Nootdorp

Wij gaan naar de zogenoemde teststraat op de grens van Den Haag en Nootdorp. We rijden over het parkeerterrein van het Van der Valk hotel en aan de achterkant vinden we de testlocatie.

Eerst wordt onze afspraak gecheckt. We moeten dan de raampjes dichthouden, want de medewerkers buiten hebben geen mondkapjes.
Vervolgens rijden we de teststraat in. Het verhaal van alleen het raampje open doen, klopt niet. Je moet helemaal de deur openen en met je benen aan de buitenkant zitten zodat de testafnemers er goed bij kunnen. Vervolgens krijg je een wattenstaafje diep in je neus en ook nog een in je keel. Geen pretje dus.

En dat was het. Daarna wordt geadviseerd om thuis te blijven totdat je de uitslag hebt. Dat is binnen 24 tot 48 uur.

Lees ook

Coronatest in Delft: hoe werkt het en wanneer krijg je de uitslag?

Sinds 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Ook in de omg...

GGD Haaglanden heeft een nieuwe corona-testlocatie geopend en zo ziet het eruit

Hoog bezoek op woensdag 3 juni voor de ggd-medewerkers en Rode kruis vrijwilligers van de teststraat...

Meer over

Corona Video

adv.