Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe coronacijfers: zoveel besmettingen zijn afgelopen week in Delft vastgesteld

Door Carin van der Meij 8 september 2020

Het landelijke aantal geregistreerde coronabesmettingen loopt op. Is dit ook het geval in Delft? Het RIVM meldt dat 110 Delftenaren afgelopen week positief getest zijn op het coronavirus. Vorige week waren dit er 41.

Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 2 tot en met 8 september.

Coronabesmettingen in Delft

Vorige week meldden we al dat het besmettingscijfer in Delft flink aan het stijgen was. Ook deze week zijn er weer flink meer geregistreerde besmettingen. Deze week (van 2 tot en met 8 september) werden er 110 coronabesmettingen geregistreerd. De week hiervoor (26 augustus tot en met 1 september) waren dat er 41.

Langer wachten: er komt voorlopig toch nog geen coronatestlocatie in Delft

Grafiek

Om je een beter beeld te geven, kun je in onderstaande grafiek het aantal registreerde besmettingen in Delft vanaf het begin tot nu zien.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Delft zijn (geweest) vanaf het begin tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De rode lijn geeft aan hoeveel Delftenaren er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De groene lijn is een optelsom van alle Delftenaren die aan corona overleden zijn.

 

Opgelopen besmettingen

GGD Haaglanden kan die stijgingen in Delft en de regio Haaglanden ‘niet zomaar’ verklaren, schrijft het AD. Volgens de gezondheidsdienst is het wel opvallend dat mensen veel besmettingen in eigen kring, dus thuis, oplopen én in de horeca. In andere steden zijn er al verschillende horecazaken gesloten na corona-uitbraken, in Delft is dat tot nu toe gelukkig nog niet het geval. Ondernemer Jon Cornelese (Delfts Brouwhuis en Café de Oude Jan) zegt in een interview met het AD dat ook te maken heeft met de inspanningen van de Delftse ondernemers zich aan de coronaregels te houden.

‘Houd je aan de richtlijnen’

Wethouder Karin Schrederhof laat in een reactie weten dat het college zich zorgen maakt over de stijging. “Covid-19 krijgen we voorlopig alleen onder controle als iedereen zich houdt aan de adviezen vanuit de Rijksoverheid”, laat Schrederhof weten. “Dat dat soms lastig is voor mensen nu deze crisis al zo lang duurt, is ook goed voor te stellen. Toch nogmaals de oproep: houd je aan de richtlijnen: houd je aan de 1,5 m afstand, was vaak je handen en hoest of nies in je elleboog, werk zoveel mogelijk thuis, vermijd drukte en blijf bij klachten thuis en laat je testen.”

Lees ook

Langer wachten: er komt voorlopig toch nog geen coronatestlocatie in Delft

Delftenaren moeten voorlopig toch nog naar Nootdorp uitwijken voor een coronatest. Halverwege august...

Coronatest in Delft: hoe werkt het en wanneer krijg je de uitslag?

Sinds 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Ook in de omg...

adv.