Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er opent een coronasnelteststraat in Delft: dit wil je erover weten

Door Iris Olsthoorn 2 november 2020

Als je coronagerelateerde klachten hebt, kun je je in Delft laten testen bij de GGD-teststraat op de Bieslandsekade of elders in de regio. Binnenkort komt er een tweede locatie bij binnen Delft: op de Kleveringweg opent een snelteststraat. Voor €69,- heb je binnen een kwartier de uitslag.

Zo werkt het

In de teststraat wordt gebruik gemaakt van de door het Outbreak Management Team (OMT) goedgekeurde sneltest van het merk Roche. De test met neusswap wordt afgenomen door getraind personeel en het testresultaat wordt binnen vijftien minuten met je gedeeld. Is je test positief en heb je dus COVID-19? Dan meldt de teststraat dit bij de GGD. Je betaalt voor € 69,99. Het inplannen van een afspraak is verplicht en doe je via deze link. 

Locatie coronasneltest Delft

Je vindt de testlocatie vanaf woensdag 4 november in Delft Noord, aan de Kleveringweg 5 bij Renauld Horecabenodigdheden. Via de snelweg pak je afslag Delft Noord (richting de McDonald’s). De teststraat is op maandag tot en met zondag open van 08.00 uur ’s ochtends tot 20.00 uur ’s avonds.

GGD coronatestlocaties in en rondom Delft

Via de GGD kun je natuurlijk ook nog steeds terecht. Voor Delftenaren geldt dat zij naar Nootdorp (bij het Van der Valk Hotel) of naar de testlocatie op de Bieslandsekade gestuurd worden. Bij drukte kan de GGD je ook vragen naar Schiedam of Den Haag uit te wijken. Hoe een test bij de GGD precies werkt, lees je hier. 

Disclaimer: er zijn steeds meer commerciële partijen die ook sneltesten aanbieden. Maar deze testen zijn niet altijd veilig of betrouwbaar. In het geval van de sneltesten in Delft is dat wel het geval, omdat deze zijn goedgekeurd door het OMT. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) houdt toezicht op de kwaliteit van deze commerciële tests. De IGJ kan ingrijpen als testen niet volgens wet- en regelgeving op de markt zijn gekomen of worden toegepast.

Lees ook

Update coronacijfers: zo snel stijgt het aantal positieve testen in Delft

564: zoveel Delftenaren zijn afgelopen week bij de GGD positief getest op het coronavirus. Dat blijk...

Coronatest in Delft: hoe werkt het en wanneer krijg je de uitslag?

Sinds 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Ook in de omg...
De Verbeelding

Deze Delftse horecazaken bezorgen je diner thuis of hebben een afhaalloket

Voor de tweede keer dit jaar moet de horeca noodgedwongen op slot. Veel creatieve horecaondernemers ...

Meer over

Corona Nieuws

adv.