Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Er is een speciale coronahuisartsenpost geopend tegenover het ziekenhuis

Door Iris Olsthoorn 31 maart 2020

Door het coronavirus is het razend druk bij de huisartsenposten in de regio. Daarom is besloten een extra, tijdelijke huisartsenpost op te richten tegenover het Reinier de Graaf ziekenhuis. Hiervoor wordt een afgesloten deel van revalidatiecentrum Basalt gebruikt. 

Eerder werd gemeld dat deze speciale coronapost zou openen op sportpark S.V. Den Hoorn. Dat ging om onbekende redenen toch niet door. Gelukkig is er wel een nieuwe locatie gevonden die dicht bij het ziekenhuis ligt. Revalidatiecentrum Basalt Delft ligt tegenover het Reinier de Graaf, direct aan de (tijdelijke) parkeerplaats.

Eén speciale post voor de hele regio

De huisartsenpost is bedoeld voor mensen die mogelijk besmet zijn met corona en wonen in regio Delft, Midden-Delfland en Westland. Door mensen uit deze regio op een speciaal daarvoor ingerichte post te onderzoeken, blijven zij apart van andere patiënten op de reguliere huisartsenposten. Als het nodig is, kan de patiënt vanuit deze post direct naar het ziekenhuis.

Patiënten met klachten moeten eerst contact opnemen met de eigen huisarts of tijdens avonden, nachten en weekenden met de eigen huisartsenpost. Die maken als dat nodig is een afspraak voor de patiënt bij de coronahuisartsenpost.

Meer uit ons Delftse coronavirusdossier:

Coronavirus in cijfers: zoveel ziekenhuisopnames zijn er in Delft

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus? Op deze kaart zie ...

Coronavirus in Delft: de stand van zaken en alle nieuwtjes op een rij

Het coronavirus is al een aantal weken het gesprek van de dag. In dit overzichtsartikel houden we pe...

Meer over

Corona Nieuws

adv.