Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update van het RIVM: weer minder besmettingen dan vorige week in Delft

Door Carin van der Meij 12 januari 2021

Voor de tweede week op rij is het aantal gemelde besmettingen in Nederland iets gedaald. Hoe zit dat in Delft? Bekijk de lokale cijfers hieronder.

Elke week publiceert het RIVM een rapport met alle coronacijfers. Goed om te weten: dit weekrapport gaat over de periode van 6 januari tot en met 12 januari.

Cijfers uit Delft

Ook in Delft zijn de cijfers deze week wederom gedaald. Tussen 6 en 12 januari werden er 170 besmettingen geteld in Delft. Een week eerder, van 30 december tot en met 5 januari, waren dat er nog 226. De laatste keer dat het aantal besmettingen in één week in Delft onder de tweehonderd kwam, was in de laatste week van november.

Ziekenhuisopnames en overledenen

Deze week overleed er 1 Delftenaar aan het virus. Vorige week waren dat er nul, in die weken daarvoor tussen de 3 en 8 per week.

1 Delftenaar werd opgenomen in het ziekenhuis door coronavirus. Dit cijfers is al een aantal weken hetzelfde. Goed om te weten: dit cijfer zegt niets over hoeveel mensen er momenteel in een lokaal ziekenhuis, bijvoorbeeld het Reinier de Graaf, liggen. Omdat ziekenhuizen een regiofunctie hebben, kunnen zij bijvoorbeeld ook mensen uit omliggende dorpen en steden zoals Den Hoorn, Schipluiden of Delfgauw behandelen.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde positieve testen in Delft vanaf maart tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • In deze grafiek zie je hoeveel besmettingen, opnames en overledenen in totaal bekend zijn bij de GGD vanaf maart tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De cijfers zijn afkomstig van het RIVM en worden geregistreerd door de GGD. Omdat het melden van ziekenhuisopnames en sterfgevallen bij de GGD niet verplicht is, zijn deze cijfers mogelijk niet volledig.

Op het AD lees je meer over de landelijke weekcijfers.

Persconferentie

Premier Rutte en minister De Jonge vertellen dinsdag 12 januari meer over de huidige stand van zaken. De persconferentie start om 19.00 uur. Wat de eventuele gevolgen voor Delft zijn, lees je op indebuurt.

Lees ook

De coronavaccinatielocatie bij het ADO stadion is open en zo werkt het

Op maandag 11 januari is de coronavaccinatielocatie van GGD Haaglanden geopend. Zorgmedewerkers van ...

Van de priklocaties tot vaccinatiestrategie: dit moet je weten over vaccineren in Delft

Het vaccineren tegen het coronavirus is woensdag 6 januari begonnen. Dat roept allemaal vragen op: v...

7 x mooie initiatieven tijdens de coronacrisis in Delft

Het hele jaar barstte het in Delft van de mooie initiatieven: van krijttekeningen tot concerten voor...

adv.