Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update van het RIVM: dit zijn de nieuwste cijfers van Delft

Door Carin van der Meij 22 september 2020

Het aantal coronabesmettingen in ons land blijft oplopen. Jaap van Dissel, directeur infectieziektebestrijding van het RIVM, spreekt volgens de NOS zelfs van een tweede golf. De afgelopen week zijn 13.471 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Daarvan komen 164 mensen uit Delft. 

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De cijfers gaan over de periode 16 tot en met 22 september.

UPDATE:
Kijk voor de meest actuele cijfers in ons nieuwsbericht van 6 oktober 2020.

Coronabesmettingen in Delft

Het aantal coronabesmettingen gaat hard in Delft. Voornamelijk gebeurt dit onder de studenten. Tachtig procent van de positief geteste Delftenaren is student. Samen willen ze het tij keren. Twee weken geleden waren er nog 170 positief geteste Delftenaren, deze week toch een lichte daling naar 164 mensen. Vanaf zondagavond 18.00 uur gelden er nieuwe maatregelen in Delft. Zo moet de horeca sluiten om 01.00 uur en mogen er geen gezelschappen van vijftig man of meer samenkomen.

Grafiek

In onderstaande grafiek zie je het aantal geregistreerde besmettingen in Delft vanaf het begin van de uitbraak tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Delft zijn (geweest) vanaf het begin van de uitbraak tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De rode lijn geeft aan hoeveel Delftenaren er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen.
  • De groene lijn is een optelsom van alle Delftenaren die aan corona overleden zijn.

Situatie in Nederland

Hoe staat het ervoor in de rest van het land? In totaal hebben 192.255 mensen zich afgelopen week laten testen op het coronavirus. Van al die mensen zijn 13.471 nieuwe positieve uitslagen bij het RIVM gemeld. Dat betekent dat van alle geteste Nederlanders 6,1 procent positief was. Een week eerder lag het aantal nieuwe besmettingen op 8.265. De afgelopen week overleden in Nederland 33 mensen aan de gevolgen van het coronavirus.

adv.