Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Corona-update van het RIVM: dit zijn de laatste cijfers in Delft

Door Carin van der Meij 4 augustus 2020

Het aantal geregistreerde coronabesmettingen loopt landelijk verder op. Het RIVM heeft zojuist nieuwe cijfers gepubliceerd: ook deze week zijn er meer Nederlanders positief getest. 

Uit de wekelijkse update van het RIVM blijkt dat afgelopen week – 29 juli tot en met 4 augustus – in totaal 2.588 nieuwe besmettingen zijn bijgekomen. Dat zijn er 1.259 meer dan vorige week. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is gestegen van 1,1% in de week van 20 juli naar 2,3% in de week van 27 juli. Het reproductiegetal ligt net als vorige week boven de 1.

Coronabesmettingen in Delft

Dat is de landelijk situatie, wat is de status in Delft? De afgelopen week (29 juli tot en met 4 augustus) kwamen er in Delft 17 geregistreerde besmettingen bij. Dat is een stuk meer dan de weken daarvoor. Tussen 22 en 28 juli waren dat er 7 in één week, en in de week dáárvoor (15 tot en met 21 juli) werden er slechts 3 besmettingen geregistreerd. In totaal staat de teller nu op 187. 

In de afgelopen periode werden er geen besmette Delftenaren opgenomen in het ziekenhuis en zijn er geen stadsgenoten overleden aan het virus. Het aantal ziekenhuisopnames staat sinds 28 april nog steeds op 38 en het aantal overledenen aan het coronavirus is sinds 9 mei gelukkig niet verder gestegen dan 12. Zo ziet de grafiek voor Delft eruit:

Tekst loopt door onder de grafiek.

Donderdag persconferentie

In verschillende steden zijn inmiddels extra maatregelen van kracht. Zo moet je vanaf morgen (5 augustus) een mondkapje dragen op verschillende plekken in Rotterdam.  De burgemeesters van regio Haaglanden hebben samen besloten dat zo’n mondkapjesplicht hier nog niet ingaat.

Minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven donderdagavond 6 augustus een persconferentie over de stijgende coronacijfers. Ze zoomen in op bepaalde regio’s en kondigen (indien nodig) extra regionale maatregelen aan. Houd indebuurt in de gaten voor actuele updates.

Lees ook

Burgemeesters beslissen zelf over mondkapjes: dit gebeurt er in Delft

Burgemeesters mogen zelf beslissen of zij het gebruik van mondkapjes op drukke plekken wel of niet v...

7 x hier koop je herbruikbare mondkapjes in Delft

Vanaf 1 juni moet iedereen die met het openbaar vervoer gaat verplicht een mondkapje dragen.  Om die...

Coronatest in Delft: hoe werkt het en wanneer krijg je de uitslag?

Sinds 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Ook in de omg...

Ritje door de corona-teststraat in Nootdorp: zo ziet dat eruit [video]

Heb je wat onder de leden en is het vermoeden er dat je eventueel corona zou kunnen hebben? Dan moet...

Meer over

Corona Nieuws

adv.