Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Brief van de burgemeester aan Delftenaren: ‘Let op: virus is niet klaar met ons’

Door Iris Olsthoorn 23 juli 2020

Burgemeester Marja van Bijsterveldt doet een oproep aan alle Delftenaren: “Houd je aan de regels en spreek anderen aan als ze dat niet doen. Dat geldt voor jong en oud.” De brief volgt na landelijke stijgingen van de cijfers.

De laatste paar weken neemt het aantal coronabesmettingen in Nederland weer toe. Ook in Delft en omgeving is er een lichte stijging in het aantal positief geteste mensen. Daarom heeft Burgemeester Marja van Bijsterveldt een brief geschreven aan alle Delftenaren. Ze roept op om je aan de welbekende maatregelen te houden.

‘Desastreuze gevolgen’

“Ik zie tot mijn schrik steeds meer mensen op straat, in winkels, in horecabedrijven en op terrassen te dicht bij elkaar komen”, vervolgt zij haar brief. “We zijn wel klaar met het virus, zo lijkt het…., maar let op, het virus is niet klaar met ons.”

Als er een tweede golf zou komen, zou dat desastreuze gevolgen hebben voor Delft, schrijft de burgemeester. “Een tweede golf betekent dat mensen gevaar lopen, de samenleving mogelijk opnieuw ‘op slot’ moet in een nieuwe lock down, dat treft heel direct de horeca, winkels, bioscopen, theaters, sportverenigingen, sportclubs etc., en kan desastreuze gevolgen hebben voor veel van onze ondernemers en hun werknemers. De mensen in de zorg moeten opnieuw overuren gaan draaien, andere patiënten die behandeling nodig hebben moeten nog langer wachten. Dat moeten we echt niet willen en dus met elkaar voorkomen.”

‘Tot nu toe goed gedaan’

De burgemeester doet ‘een dringende oproep op ieders gezonde verstand.’ Tot nu toe heeft Delft het goed gedaan, benadrukt ze: “Laten we dat volhouden met elkaar.”

De hele brief lees je hier. 

Lees ook

Aantal coronabesmettingen neemt toe: zo zit het met de cijfers in Delft

Het aantal besmettingen in ons land is ook in de afgelopen week weer toegenomen. Dat blijkt uit de w...

Ritje door de corona-teststraat in Nootdorp: zo ziet dat eruit [video]

Heb je wat onder de leden en is het vermoeden er dat je eventueel corona zou kunnen hebben? Dan moet...

Meer over

Corona Nieuws

adv.