Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aantal nieuwe besmettingen gedaald: dit zijn de laatste cijfers van Delft

Door Carin van der Meij 25 augustus 2020

In de afgelopen week zijn 3.588 Nederlanders positief getest op het coronavirus. Dat zijn er 425 minder dan vorige week. Van alle nieuwe meldingen komen er 24 uit Delft. 

Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De nieuwe cijfers gaan over de periode 19 tot en met 25 augustus.

UPDATE:
Kijk voor de meest actuele cijfers in ons nieuwsbericht van 29 september 2020: Nieuwe coronacijfers: zoveel besmettingen zijn afgelopen week in Delft vastgesteld.

Meer bezoekers bij teststraten

Afgelopen week was het drukker bij de teststraten van de GGD. Ruim 140.000 Nederlanders lieten zich hier testen. Dat zijn er bijna 38.000 meer dan de week daarvoor. Van alle mensen die zich lieten testen, was 2,5 procent besmet. Een week eerder was dit nog 3,5 procent. Het reproductiegetal ligt nog steeds rond de een. Dit getal geeft aan hoeveel mensen een gemiddelde coronapatiënt besmet met het virus.

Coronabesmettingen in Delft

Als we inzoomen op Delft zien we dat het aantal geregistreerde besmettingen in één week ietsje lager ligt dan de week ervoor. In de periode van 19 tot en met 25 augustus werden er 24 coronabesmettingen geregistreerd. De week daarvoor (12 tot en met 18 augustus) waren dat er 28. Op ruim honderdduizend inwoners lijkt 24 besmettingen misschien niet veel. Toch is het een stuk meer dan eerder het geval was: in de maanden juni en juli kwamen er per week tussen de 3 en 5 geregistreerde besmettingen bij.

Wel goed nieuws: de afgelopen paar maanden zijn er geen besmette Delftenaren opgenomen in het ziekenhuis en zijn er geen stadsgenoten overleden aan het virus.

Grafiek

Bekijk onderstaande grafiek voor het aantal registreerde besmettingen in Delft vanaf het begin tot nu.

Tekst loopt door onder de grafiek.

Extra uitleg bij de grafiek:

  • De blauwe lijn geeft aan hoeveel geregistreerde coronabesmettingen er in totaal in Delft zijn (geweest) vanaf het begin tot nu toe. Dit is een optelsom. Aan de curve van de lijn is te zien hoe snel of langzaam het aantal besmettingen in een periode toeneemt.
  • De rode lijn geeft aan hoeveel Delftenaren er in totaal met coronaklachten in het ziekenhuis zijn opgenomen. Omdat niet geregistreerd wordt wanneer mensen genezen zijn, zegt deze lijn niets over hoeveel er momenteel in het ziekenhuis liggen. Gezien de laatste opnames vrij lang geleden zijn, kun je er vanuit gaan dat het grootste deel inmiddels weer thuis is.
  • De groene lijn is een optelsom van alle Delftenaren die aan corona overleden zijn.

Lees ook

Besloten: Delft krijgt een eigen coronatestlocatie

Delftenaren kunnen uiterlijk half september in eigen stad een coronatest krijgen. Die toezegging hee...

Coronatest in Delft: hoe werkt het en wanneer krijg je de uitslag?

Sinds 1 juni kan iedereen in Nederland met milde klachten zich laten testen op corona. Ook in de omg...

Ritje door de corona-teststraat in Nootdorp: zo ziet dat eruit [video]

Heb je wat onder de leden en is het vermoeden er dat je eventueel corona zou kunnen hebben? Dan moet...

adv.