Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

7 x deze mooie initiatieven ontstonden tijdens het coronavirus in Delft

Door Danique Beijer 23 april 2020

Tijdens deze vreemde periode gebeuren gelukkig ook een hoop mooie dingen. Het is bijna niet bij te houden hoeveel fijne initiatieven er zijn ontstaan in Delft. We maakten eerder al dit lijstje en doen nu nog een poging om er een aantal nieuwe op een rij te zetten.

Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Zingend bezoek voor verschillende instellingen in DelftGuy De Burgemeesters

Samen met het Rode Kruis hebben De Burgemeesters iets leuks georganiseerd voor verschillende instellingen in Delft. Met een vrolijk versierde kar mét paar goede boxen en een zangeres zijn zij onder meer langs: Ipse de Bruggen Bieslandsekade, Stefanna, De Herbergier, Het Thomashuis en Lindenhof gereden om de bewoners te verassen met gezellige muziek. Dit deden zij voor een livestream die op Koningsdag online komt.

Slagerij Leo van Vliet doneert vijfhonderd worsten

Leo van Vliet

Slagerij Leo van Vliet zou in maart een ouderenweekend organiseren, maar vanwege de corona kon dit weekend helaas niet doorgaan. De slager had voor het weekend vijfhonderd (!) heerlijke kalkoenmerquez worstjes klaar staan. Om dit vlees alsnog een goed doel te geven heeft Leo de worstjes vorige week gedoneerd aan de voedselbank van Delft. Zo konden er toch nog heel veel gezinnen van smullen!

Delftse sociale startup lanceert met gratis corona-initiatief tegen sociale eenzaamheid

Telefoon bellen
Foto: Unsplash

De Delftse sociale startup ‘WeSocially’ is ontwikkeld om mensen in deze tijd met elkaar te verbinden, want niemand verdient het om eenzaam te zijn. De eigenaar van de start-up legt uit: “Vorig jaar tijdens een wereldreis ervoer ik zelf wat het betekent om eenzaam te zijn en realiseerde ik me dat sociale eenzaamheid een probleem is van alle leeftijden. Bij terugkeer heb ik toen besloten om samen met een vriend een sociale startup op te richten tegen sociale eenzaamheid.”

Het principe is simpel: je meldt je aan via deze website. Je ontvangt per mail contactgegevens van iemand die zich ook heeft aangemeld. En dan is het aan jou: pak die de telefoon en bel. Maak iemands dag én die van jezelf mooier!

Luciano trakteerde medewerkers van het Haga- en Juliana kinderziekenhuis

Ijszaak Luciano uit Delft besloot om iets leuks te doen voor de zorgmedewerkers om ze te bedanken voor hun harde werk de afgelopen tijd. De ijssalon heeft vorige week alle medewerkers van het Haga- en Juliana kinderziekenhuis getrakteerd op een overheerlijk (én welverdiend) ijsje. In totaal deelde de ijssalon 1500 (!) ijsjes uit aan de zorgmedewerkers. Lief!

Gratis huiswerkbegeleiding


Delftdoethetzelf organiseert normaal gesproken samen met stichting De Rode Feniks huiswerkbegeleiding in Delft. Sinds de coronacrisis kan dit niet meer op locatie. Daarom hebben ze besloten om de jongeren verder te helpen via Whatsapp. Toch vinden sommige kinderen het fijner om persoonlijke begeleiding te krijgen. Ook hierop hebben ze een idee bedacht: ze koppelen de jongeren aan een begeleider die ze verder help via de app. Op Facebook kun je meer informatie vinden.

Docenten van het Stanislascollege Westplantsoen steken leerlingen een hart onder de riem

De docenten van het Stanislascollege Westplantsoen hebben een video gemaakt om hun leerlingen een hart onder de riem te steken. In de reacties laten de leerlingen blijken dat ze het filmpje waarderen. Onder meer de reacties: ‘Geweldig’ en ‘Dit is echt prachtig’ zijn onder de video te vinden.

Ouders starten een crowdfunding voor Poppedijn

Poppedijn Delft

Een aantal ouders van de Vrije School Widar zijn een initiatief gestart om de winkel Poppedijn te helpen. De winkel heeft door de coronamaatregelen een flink percentage omzetverlies, en de ouders willen niet dat deze winkel Delft verlaat. Daarom hebben zij een crowdfundingactie opgezet om de winkel te steunen. Op dit moment is al €3.638 van de €5.000 opgehaald. Wil jij ook doneren? Dat kan via deze link.

koningsdag delft 2018

Dit is de weersverwachting voor Koningsdag 2020

Je hoeft je niet voor te bereiden op Koningsdag door poncho's in de slaan of een oranje korte broek ...

Goed om te weten: De parkeerplaatsen bij Delftse Hout gaan dicht

Tijdens het Paasweekend en het weekend daarvoor waren de parkeerplaatsen bij Delftse Hout dicht. De ...
koningsdag delft 2018

Oproep aan Delftenaren! Hoe vier jij dit jaar Koningsdag?

Koningsdag wordt dit jaar helaas anders dan voorgaande jaren. Dit jaar vieren we namelijk Woningsdag...
Pinksteren supermarkt open delft

Dit zijn de openingstijden van supermarkten in Delft tijdens Koningsdag 2020

Koningsdag 2020 staat voor de deur, wat betekent dat sommige supermarkten aangepaste openingstijden ...
Pagina 1/8
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona

adv.