Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

6 x dit missen we aan een ouderwets avondje stappen in Delft

Door Carin van der Meij 10 juni 2020

Een avondje doorzakken met vrienden: het lijkt een eeuwigheid geleden. Met weemoed denken we dan ook terug aan de tijd dat de uitgaansgelegenheden in Delft afgeladen waren. Nu we door de coronamaatregelen niet meer massaal op stap kunnen, missen we deze zes dingen enorm.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Hutjemutje in de kroeg

Voor het coronavirus uitbrak, stonden veel kroegen in het weekend stampvol Delftenaren. Je drankje van de bar naar je vrienden krijgen, was een ware expeditie. Was het eindelijk gelukt, dan kwam de volgende uitdaging: ervoor zorgen dat niemand je drankje omver gooide. De drukte in kroegen als de Gist, de Kurk, Bebop of de Klok was soms een uitdaging, maar we kunnen niet wachten tot het weer normaal is om met zijn allen hutjemutje in de kroeg te staan.

Lekker dansen

Foto: Steck

Je hebt al maanden niet kunnen laten zien dat jij de beste of juist de slechtste danser van de hele Kromstraat bent. En ja, dat is een gemis voor de stad. Salsa dansen, een polonaise door de kroeg of juist schouder aan schouder ‘Angels’ van Robbie Williams meeblèren: we missen het allemaal!

Afterparty in de Peperstraat

alev
Foto: Facebook Alev

Of je nu liever een kapsalon verorbert bij Alev of een pita kaas bij Kobi’s Grill: de Peperstraat was hét eindstation voor menig avondje uit in Delft. Van ’s avonds laat tot nog veel later was het voor de coronacrisis altijd gezellig om hier nog even de avond de bespreken en te zitten met een bak lekkers voor je neus.

Delftenaren ontmoeten

steck star men
Foto: Steck

Doordat je niet de kroeg in kan duiken, loop je niet zo snel een (on)bekende Delftenaar tegen het lijf. Je sociale kring is daarom sinds een paar maanden aanzienlijk kleiner. En natuurlijk, er is helemaal niets mis met je partner of huisgenoten. Sterker nog: zij hebben deze periode waarschijnlijk een stuk aangenamer gemaakt. Alleen een beetje afwisseling in gezelschap is ook welkom.

Voor de singles: flirten

Delftse vrijgezellen hebben de afgelopen maanden een hoop flirtsessies misgelopen. Een avondje stappen was de ideale gelegenheid om een leuke stadsgenoot te spotten. Een fysiek dansje en een sjansje zit er op dit moment niet in en dat is toch een gemis!

Zorgeloos genieten

Foto: Ciccionina Delft

Waar gaan we stappen? Waar gaan we na afloop snacken? De stapdilemma’s van vroeger vallen in het niet met de vraagstukken van nu: is de uitgaansgelegenheid wel open? Hoeveel mensen mogen er naar binnen? Moet je van tevoren reserveren? En mag je dan wel dansen of moet je aan een tafel zitten? Hoe doen we dat met die anderhalve meter afstand? Zorgeloos de kroeg of club induiken zoals een paar maanden terug, zit er op dit moment even niet in.

Tipje van ons: bij STECK kun je deze zomer tóch avondje clubben. Je leest het hier. 

Vind je misschien ook leuk om te lezen:

leonidas delft

7 x Delftse horecazaken met een stadstuin

Zit jij graag op een terrasje, maar liever niet op een druk plein of in een volle straat? Dan hebben...
Chocolaterie - Gelaterie De Lelie

Dit wil je! We geven 5 x een ijsbollenkaart van De Lelie weg

Lekker een ijsje halen en in het zonnetje opeten met je vriend(in), partner of zus: hoe lekker zou h...

Nieuw in de Hoven: HEMA heeft nu een foodcorner met verse tosti’s, ijskoffie en meer

Goed nieuws voor hongerige bezoekers van de Hoven Passage! Sinds afgelopen zaterdag heeft HEMA een n...

15 x dit herken je gegarandeerd als je op het Stanislascollege Westplantsoen hebt gezeten

Ging jij vroeger naar het Stanislascollege Westplantsoen? Dan denk je vast en zeker met heel veel pl...

De McDonald’s aan Brabantse Turfmarkt is geopend en zo ziet het eruit

We hebben er even op moeten wachten. Eind vorig jaar zou de McDonald’s aan de Brabantse Turfmarkt na...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona

adv.