Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x zo help jij je favoriete Delftse zaken een handje

Door Iris Olsthoorn 29 april 2020

Door alle maatregelen rondom het coronavirus hebben ondernemers het niet makkelijk. De straten blijven grotendeels rustig en de horeca mag voorlopig nog niemand ontvangen in de zaak of op het terras. We noemden het al eerder, maar doen het gewoon lekker nog een keer. Op deze manieren zorg jij dat je favoriete Delftse zaken tóch een beetje geld in het laatje krijgen. (En mooi meegenomen: het is ook nog eens allemaal heel leuk/lekker voor jezelf.)

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Bestel maar, bestel maar, bestel maar!

De horeca is inmiddels een dikke maand dicht en dat blijft helaas ook nog even zo. Gelukkig hebben we in Delft een heleboel ondernemers die niet graag stilzitten en alle zeilen bijzetten. In de eerste week besloten er al een heleboel eetgelegenheden te gaan bezorgen en zo’n beetje iedere dag komen daar nog nieuwe zaken bij. Inmiddels kun je bij een he-le-boel heerlijke zaakjes terecht voor zowel ontbijt, lunch én diner. Dikke kans dus dat jij thuis uitgebreid kunt brunchen of dineren met eten van je favo zaak. Check bijvoorbeeld deze pagina met suggesties, maar kijk vooral ook even op de social media accounts van jouw favoriete zaak. Smakelijk eten alvast!

Uitgebreid digitaal borrelen

Behalve restaurants met bezorg- en afhaalservice, zijn er ook een heleboel cafés inmiddels begonnen hun producten bij je thuis te krijgen. Veel cafés verzorgen bierpakketten, mini-fusten, DIY cocktails én heerlijke borrelhappen. Zo is de Kromstraat samen deze handige website begonnen, bestel je bij de Wijnhaven ook online, kun je op deze site veel heerlijke hapjes vinden en bezorgt Doerak geweldige growlers. En zo is er nog veel meer aanbod in Delft! Dus; laat dat kratje bier uit je schuur even voor wat het is en bestel met je vrienden lekkers van jullie favoriete café. Video-meeting erbij en het voelt bíjna als jullie standaard vrijdagmiddagborrel!

Shop till you drop

Een beter excuus om je garderobe uit te breiden, is er niet, toch? Als je het kan veroorloven, is dit de ideale tijd om dat extra jurkje of die mooie schoenen uit die ene leuke lokale winkel wél te kopen. Daar verwen je jezelf mee (mag best in deze gekke tijd) én het helpt je favo kledingwinkel. Daarmee bedoelen we niet dat we nu massaal de (binnen)stad in moeten. Als je liever shopt vanaf de bank, kan dat namelijk heel goed: veel lokale ondernemers hebben een webshop of zijn er speciaal vanwege de maatregelen eentje begonnen. Sommige winkels houden ook privé-shopmomenten. Op deze site vind je een overzicht.

Pak dit jaar extra uit met Moederdag

Veel van ons moeten het de laatste weken doen zonder knuffels en bezoekjes aan onze moeders. Des te meer reden om dit jaar extra uit te pakken met Moederdag! Daarmee maak je natuurlijk je moeder heel erg blij, maar als je lokaal koopt, help je er ook de Delftse ondernemers mee. In dit lijstje zetten wij wat suggesties voor je op een rij:

Nog geen cadeau voor Moederdag? Wij hebben leuke tips voor je

Moederdag (10 mei) in Delft is dit jaar een tikkie anders. Ondanks dat je je moeder misschien niet k...

Laat je liefde zien

Goed, deze tip brengt misschien niet direct geld in het laatje bij je favoriete zaak. Toch is het in deze tijd extra belangrijk om je liefde en waardering te tonen voor je favoriete ondernemers. Je kunt bijvoorbeeld deze afbeelding downloaden en op Instagram je favoriete zaken taggen. Of plaats een van de te gekke Delfts Blauwe tegeltjes die copywriter Joep Jong en vormgever René van Dijk bedachten. Dit deden zij om de Delftse horeca een hart onder de riem te steken. Voor bijna elke soort winkel en elke branche is er wel een tegeltje te vinden. Leuk bedacht én goed om jouw favo lokale zaak online eens extra in het zonnetje te zetten, denken wij zo! Hier vind je de hele bibliotheek met tegeltjes.

Meer nieuwtjes

Plaatjes: zo ziet de Kabelfabriek er over een aantal jaren uit

Er gaat de komende jaren veel gebeuren rondom de Schieoevers. Het doel van de gemeente is om er een ...
dodenherdenking delft

Dodenherdenking 2020 in Delft: hier kun je toch de herdenking volgen

Al decennialang herdenken we op 4 mei alle slachtoffers die zijn omgekomen in oorlogsgebieden. Waar ...

Zo ziet de corona-afdeling van huisarts Bas er uiteindelijk uit!

Een tijdje terug kwam huisarts Bas van Beek met een oproep voor de kleine Delftenaren. Hij riep name...
hanging baskets

De Delftse binnenstad is opgefleurd met nieuwe bloemen

De binnenstad van Delft is afgelopen donderdag weer een beetje vrolijker geworden. Er zijn een flink...
Guy De Burgemeesters

7 x deze mooie initiatieven ontstonden tijdens het coronavirus in Delft

Tijdens deze vreemde periode gebeuren gelukkig ook een hoop mooie dingen. Het is bijna niet bij te h...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.