Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x mooie initiatieven tijdens de coronacrisis in Delft

Door Iris Olsthoorn 2 december 2020

Begin dit jaar barstte het in Delft al van de mooie initiatieven, van krijttekeningen tot concerten voor de ramen van een verzorgingstehuis. Maar zolang de coronacrisis voortduurt, blijven ook de prachtige acties komen! Het is zelfs bijna niet bij te houden hoeveel moois en leuks er in Delft gebeurd. We doen toch een kleine poging en zetten een aantal blij-makende initiatieven op een rij.

Heb jij nog meer mooie acties gezien? Laat het weten in een reactie op facebook!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Zorgpersoneel krijgt fotoboeken van fotograaf Herman Zonderland

Weet je nog dat we schreven over Herman Zonderland, de fotograaf die de coronacrisis in Delft op de gevoelige plaat heeft vastgelegd? Zijn boek ‘Delft anders dan anders’ is inmiddels af en ligt bij de Delftse boekhandels. Herman wist vanaf het begin van zijn bijzondere project dat hij zorgmedewerkers een gratis exemplaar wilde geven. Op 24 november heeft hij daarom 65 boeken overhandigd aan Carina Hilders, directievoorzitter van het Reinier de Graaf ziekenhuis.

“De eerste coronagolf was een onzekere en hectische periode waarin we niet precies wisten wat ons allemaal te wachten stond. Onze zorgprofessionals stonden 24/7 klaar voor alle coronapatiënten die medische zorg nodig hadden. We voelden ons erg gesteund door de regio. Tijdens de afgekondigde lockdown bleven mensen zo veel mogelijk thuis uit solidariteit met de zorg en met elkaar. Dit boek geeft die saamhorigheid weer; een voor onze zorgprofessionals erg bijzonder document”, aldus Hilders.

Foto: Aad Derwort

Delftsch Studenten Corps quizt en schildert online met ouderen

Stichting Leven in Delft (LiD) van het Delftsch Studenten Corps heeft een hele grote groep ouderen een paar fantastische dagen bezorgd. Afgelopen maandag, dinsdag en woensdag organiseerden zij voor bewoners van Delfshove, De Buytenweye en de Lindenhof een drie speciale dagen met livestream-activiteiten. Op de agenda stonden een pubquiz, schildercursus a la Bob Ross en een optreden van Delftsche Studenten Dans Harmonie. Het AD deed een interview met de studenten die dit organiseerden. 

Bij Harry bracht maaltijden rond aan senioren van een eetclub

Harry van restaurant Bij Harry (voorheen Proeflokaal Sijgje) heeft begin november iets bijzonders en liefs gedaan. Met zijn keukenteam verraste hij 35 senioren uit Delft, Pijnacker en Delfgauw met een heerlijke maaltijd. De 35 ouderen hebben normaal een eetclub en vorig jaar kwam de groep kerst vieren in het restaurant van Harry. Nu de ouderen in deze vervelende periode ook dit jaarlijkse uitje (en nog veel meer) moeten missen, opperde Harry het idee de ouderen een gratis maaltijd thuis te bezorgen. Wat een topactie!

| HARRY VERRAST 35 OUDEREN MET GRATIS MAALTIJD |
| En nog meer goed nieuws voor 21 november en 5 december – zie onderaan…

Posted by Bij Harry on Wednesday, 11 November 2020

 

In Wippolder en Vrijenban rijdt deze prachtige koets rond

Normaal kijken we altijd uit naar de kerstmarkt die in Wippolder-Vrijenban gegeven wordt, maar helaas kan deze dit jaar door corona niet doorgaan. Ondernemersvereniging Vrijenban-Wippolder laat de donkere dagen echter niet ongemerkt voorbij gaan. Binnenkort komt de kerstman met zijn arreslee én zijn kerstelfjes op bezoek. Er wordt een bezoekje gebracht aan twaalf ondernemingen, van de Brasserskade tot aan de Schoemakerstraat om ze in het licht te zetten. De kerstman deelt tijdens zijn tocht mandarijnen uit.

Iedereen die meedoet aan onze kerstkaartenactie

Goed, niet helemaal door corona (want vorig jaar deden we ook al zo’n actie) maar we wilden hem toch even noemen: onze kerstkaartenactie. Juist dit jaar is het extra belangrijk om de ouderen een hart onder de riem te steken. We vinden het té gek om te zien hoeveel Delftenaren zich inzetten om van deze actie een succes te maken: verschillende grote én kleine Delftenaren zijn aan het knutselen geslagen, kinderdagverblijven gaan voor deze actie in de weer en studentenverenigingen hebben al hun leden op de hoogte gebracht. Daar worden niet alleen wij superblij van, maar de ouderen uit de verzorgingstehuizen al helemaal! Schrijf jij er ook eentje?

Doe mee aan de indebuurt kerstkaartenactie voor ouderen in Delft

Stel je eens voor dat je de feestdagen alleen doorbrengt. Voor veel ouderen is dit de realiteit. De ...

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Corona Nieuws

adv.