Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

11 x bizarre plaatjes van een heel stil Delft

Door Rosanne Becker 31 maart 2020

De maatregelen tegen het coronavirus zorgen voor lege cafés en rustige winkelstraten. Onder andere de Markt en het station liggen er stil bij. Dat de meeste mensen verstandig thuisblijven zorgt voor een heel ander straatbeeld in Delft. Kijk maar mee…

Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

Station Delft

Het is rustig op het station van Delft. Waar het normaal heel druk is bij de Albert Heijn to go en de Starbucks, is het nu heel erg donker binnen. Zelfs het fietspad naar het station is erg rustig.

Choorstraat

In de Choorstraat is het normaal altijd levendig. Je kan in deze straat terecht voor een boodschapje, maar ook voor een heerlijk kopje koffie of lekkere bonbons. De bomen staan prachtig in bloem, maar de straat is verder angstvallig stil…

Zuidwal

Het fietspad op de hoek van Huszár is altijd drukbezocht, dat komt doordat het fietspad best centraal ligt. Aangezien iedereen thuis moet werken en de scholen dicht zijn, is er niet veel fietsverkeer meer.

Paradijspoort

In de Paradijspoort haal je lekkere friet van Bram Ladage, maar jammer genoeg zijn er ook een hoop winkels dicht. Gelukkig kunnen we voor een zak patat met mayo nog wel terecht, maar de winkels zijn helaas gesloten.

De markt

Misschien wel dé drukst bezochte plek van dit lijstje: De Markt. Een plein vol met horecagelegenheden waar je terecht kunt voor lekkere broodjes en koffie. Normaal lopen er superveel mensen over de Markt, maar nu loopt er hier en daar eens iemand. Zelfs de fietsenrekken zijn redelijk leeg, en dat zegt best wat. Het is dat het Stadhuis en de Nieuwe Kerk er nog zo mooi bijstaan, anders was het nog droeviger geweest.

De Beestenmarkt

Wauw! We zijn vast niet de enige die over de Beestenmarkt fietsen en denken: ‘Wat een rust!’ En nee, dat bedoelen we zeker niet positief. We leven erg mee met alle (horeca)zaken die vanwege het coronavirus hun deuren hebben moeten sluiten. We kunnen niet wachten totdat het plein weer bruist zoals normaal met dit heerlijke weertje.

Bastiaansplein

Het Bastiaansplein is hét plein waar je voor alles terecht kan. Van een boodschap in de Jumbo tot een nieuwe Iphone 11 bij Amac. Helaas ziet het plein er nu erg verlaten uit en mag je alleen nog maar boodschappen doen in je uppie met een winkelkar.

Brabantse Turfmarkt

Op de Brabantse Turfmarkt kun je terecht voor koffie en gebak bij Jans, maar ook op donderdag en zaterdag voor de wekelijkse markt. De wekelijkse markt is aangepast vanwege het virus en telt veel minder kramen. Een kopje koffie zit er voorlopig ook nog niet in.

Binnenwatersloot

Via de Binnenwatersloot fietsen veel mensen richting het station of juist richting het centrum. Maar de afgelopen dagen is het erg rustig op de Binnenwatersloot.

Doelenplein

Wanneer je langs of op het Doelenplein loopt ziet het er verlaten uit. Alle restaurants zijn helaas gesloten. Maar niet getreurd, het zonnetje schijnt maakt het een stuk beter. Hopelijk kunnen we binnenkort weer lekker genieten van een drankje op het Doelenplein.

TU Campus

Delft is een studentenstad, maar waar zijn alle studenten gebleven? Waarschijnlijk thuis, want de hele campus is uitgestorven.

Lees ook

Er is een speciale coronahuisartsenpost geopend tegenover het ziekenhuis

Door het coronavirus is het razend druk bij de huisartsenposten in de regio. Daarom is besloten een ...
Berenjacht

Lief: Delftenaren zetten massaal teddyberen voor hun ramen voor kinderen

Delftenaren deden massaal mee aan de oproep op social media om een teddybeer voor je raam te zetten....

Zo leer je tijdens het thuiszitten alles over de geschiedenis van Delft

We leven in een vreemde tijd. Goede kans dat je door het coronavirus veel thuis zit. Dat is hét mome...

Deel twee: Deze Delftse horecazaken bezorgen vanwege corona

We hebben er al eerder over geschreven: in Nederland (en dus ook in Delft) gaat steeds meer op slot....

Zo zag de donderdagmarkt (met gepaste afstand) eruit

De donderdag- en zaterdagmarkt in het centrum van Delft is te groot en drukbezocht om het door te la...
Pagina 1/11
⟵ swipe swipe ⟶

adv.