Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo ziet Delft er over drie jaar – waarschijnlijk – uit

Door Iris Olsthoorn 12 januari 2018

Of je er nu blij mee bent of niet: als we alle bouwtekeningen en 3D-visualisaties moeten geloven, heeft Delft over drie jaar een gigantische transformatie ondergaan. We krijgen een boel nieuwe winkels, wegen, hotels en vooral ontelbaar veel nieuwbouwhuizen bij. We zetten het voor je op een rijtje:  

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Antoni op het stationsplein

Studioninedots Spoorzone
© Studioninedots

Het gebouw Antoni is een van de laatste grote bouwwerken die het Spoorzonegebied vorm gaat geven. Het wordt een multifunctioneel gebouw met restaurant, werkplekken, winkels en appartementen in. En last but not least: onder dit gebouw komt een fietsenstalling voor 2400 fietsen. Volgens de planning moet het gebouw in 2019 klaar zijn (maar we weten natuurlijk allemaal wel hoe dat gaat).

Studioninedots Spoorzone

Dit multifunctionele gebouw staat straks naast het oude station

Het mag dan misschien lang duren, maar stukje bij beetje krijgt de bouwput - die we ook wel kennen a...

Skaten in het Van Leeuwenhoekpark

Van leeuwenhoekpark
Afbeelding: Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten

Tussen het station en Leeuw&Stein ligt nog een stuk grond braak. Hier worden huizen, appartementen en een megastadspark aangelegd. Het nieuwe Van Leeuwenhoekpark wordt vijf voetbalvelden (!) groot en er komen dingen als een vlindertuin, fitnesspark, caféetje en een bbq-plaats. De verwachting is dat het park rond 2020 klaar is.

Van leeuwenhoekpark

Bbq’s en vlindertuinen: zo gaat het nieuwe Spoorzonepark eruit zien

Er worden de komende tijd niet alleen een heleboel nieuwe huizen en gebouwen bijgebouwd in de Spoorz...

Sneller via de Martinus Nijhofflaan

martinus nijhofflaan afgesloten

De Voorhofdreef is dé gevaarlijkste weg van Delft, dus daar is werk aan de winkel voor de gemeente. Om de verkeersdrukte daar een heel stuk te verminderen, wordt de Martinus Nijhofflaan aangesloten op de Prinses Beatrixlaan. Je kunt dan vanaf het begin van het viaduct meteen de richting N470 rijden. Ook de Voorhofdreef zelf wordt aangepakt. Daar komt straks nog maar één rijbaan in elke richting, in plaats van twee. In 2020 moet de nieuwe weg af zijn.

voorhofdreef

Voorhofdreef is de gevaarlijkste weg van Delft: dit gaat de gemeente eraan doen

De Voorhofdreef is dé gevaarlijkste weg van Delft. Er gebeuren vaak ongelukken en omwonenden zijn he...

Nieuw stuk Zuidpoort

bastiaanpoort V&D delft
Gaat het er zo uit zien? Beeld: Atelier Pro

De oplettende Delftenaar heeft het al gezien: het oude gebouw van V&D wordt gesloopt. Hiervoor in de plaats komt een gloedjenieuw gebouw, maar hoe dat er uit gaat zien is nog niet hélemaal duidelijk. Er zijn wel tekeningen gemaakt, maar daar was de buurt niet blij mee. “Er zijn bezwaren tegen het ontwerp van het nieuwe pand. Deze zijn nu nog in behandeling bij de gemeente. Zodra deze zijn afgehandeld, kan het bouwen beginnen”, weet de woordvoerder van Pro Actief Vastgoed ons te vertellen.

V&D gesloopt

‘Geniet’ er nog maar even van: over een paar maanden is de V&D écht plat

Het is een half jaar later dan gepland, maar het is ein-de-lijk zover: de V&D wordt gesloopt! Er sta...

Porcelyne Poort

porcelyne poort
Foto: Van Dongen – Koschuch Architecten

We hebben al eventjes niets over dit project gehoord, maar als het goed is ligt er rond 2020 een megagroot Delfts blauw gebouw naast het stadskantoor. Het heet ‘de Porcelyne Poort‘ en moet plek gaan bieden aan appartementen, flexwerkruimtes, atelier en presentatiezalen. Op dit moment fiets je er nog langs een bollenveldje, maar straks staat er – als het goed is – een van de meest imposante bouwwerken van Nieuw Delft. Aan de kant van de Westvest komen bijvoorbeeld ramen in de vorm van ouderwetse huisgevels.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.