Wist je dit? Deze 7 BN’ers woonden ooit in Delft

Door Iris Olsthoorn 8 december 2018

Wonen in Delft is fantastisch, dat weten wij natuurlijk allemaal maar al te goed. Maar wist je dat een heleboel BN’ers dat ook hebben ervaren? Inmiddels zijn deze zeven allemaal verhuisd (snappen we niet!), maar ooit mochten ze zich trotse inwoner van Delft noemen. 

Psst. Weet jij het rijtje aan te vullen? Ga je gang in een reactie! 

<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

Roel van Velzen

roel van velzen
Foto: ANP

Iedere Delftenaar wéét natuurlijk dat deze kleine grote held van Delftse afkomst is. Roel van Velzen zag hier op 20 maart 1978 het levenslicht. Muziek werd hem met de paplepel ingegoten door zijn vader Kor van Velzen (die in de Delftse band Radio Piano speelde). Zijn muzikale carrière begon op het Christelijk Lyceum Delft, waar hij in schoolbandjes speelde. Inmiddels woont Roel in Haarlem. Maar als je geluk hebt, kan je hem nog wel eens spotten. Wij kwamen hem al eens tegen tijdens Lichtjesavond en op een zaterdagmiddag tijdens een lunch bij Het Postkantoor.

Anouk

Foto: ANP

We moeten eerlijk bekennen dat we het fijne hiervan niet weten – maar de tamtam vertelt ons dat zangeres Anouk een tijdje in Delft gewoond heeft. Je kent deze rockchick waarschijnlijk als Haagse. Maar toch schijnt ze de Hofstad een tijdje omgeruild te hebben voor Delft. Wellicht ten tijde van haar relatie met drummer en Delftenaar Satindra Kalpoe? Wie het weet, mag het zeggen!

Jody Bernal

Foto: ANP

Jody Bernal werd geboren in het verre Colombia. Toen hij drie maanden oud was, werd hij geadopteerd door een Delfts stel. Hij groeide hier op en ging naar het Grotius College. Daar jatte examens, voosde eens met een meisje in de gymzaal en had hij vaak een grote mond, vertelde hij onlangs aan Ryanne van Dorst in dit filmpje. In 2000 brak Jody door met zijn hit ‘Que si, que no’. Later verhuisde hij naar Amsterdam, tegenwoordig woont hij in Almere met zijn vrouw Melissa en hun twee dochters.

Ricky Koole

ricky koole
Ricky Koole in de film Sonny boy

Je kent haar van films als Suzy Q, Sonnyboy en Wit licht, maar óok van haar steengoeie liedjes en misschien óók wel uit het theater – want deze creatieve Delvenaar is van alle markten thuis. Ricky werd op 11 september 1972 geboren in Delft. Ze is getrouwd met muziekkenner Leo Blokhuis en woont met hem in Amsterdam.

Marly van der Velden

marly van der velden

We kennen Marly natuurlijk vooral als Nina Sanders uit Goede Tijden, Slechte Tijden. Deze rol speelt zij al sinds 2005. Deze Delftse werd hier op 6 januari 1988 geboren. Inmiddels woont deze dame al lang en breed niet meer in Delft, maar is ze een Gooise vrouw geworden.

Anouk van Schie

Anouk met haar vriend Johnny. Foto: ANP

Anouk van Schie werd op 4 januari 1982 geboren in Delft. De blonde schone verwierf vooral bekendheid als een van de zangeressen van meidengroep Kus. Maar toen de band uit elkaar viel richtte zij zich op presenteren. Je hebt haar voorbij zien komen in verschillende woon-, en lifestyle programma’s op RTL en SBS. Momenteel is ze misschien nog wel het meest bekend door haar relatie met Johnny de Mol, waar ze onlangs een kindje mee kreeg. Het jonge gezinnetje schijnt in een villa in Blaricum te wonen.

Prins Friso

Friso van Oranj
Foto ANP

We gokken dat zo’n beetje iedereen dit wel weet: Prins Friso was ooit inwoner van Delft. Hij kwam naar Delft om lucht- en ruimtevaarttechniek te studeren. In 1994 rondde hij deze studie af. In zijn studententijd woonde hij ergens op de Oude Delft, naar het schijnt in een woning die toenmalig Koningin Beatrix voor hem kocht.

Na zijn afstuderen verliet de Prins Delft, maar toch bleef onze stad een speciaal plekje in zijn hart houden. Tenminste, dat denken we – want zijn huwelijk met Mabel Wisse Smit vond plaats in de Oude Kerk.

In februari 2012 kwam Prins Friso tijdens het skiën onder een lawine terecht. Hij raakte in een coma en op 12 augustus 2013 overleed hij. De prins werd slechts 44 jaar.

Lees ook

dion-van-rijt

Wist je dit? Deze BN’ers wonen in Delft

Dat wij Delftenaren stuk voor stuk talentjes zijn, weten we allemaal wel. Maar tussen deze Delftse g...

Wist je dit? Deze 8 bekende sporters zijn geboren in Delft

Dat wij Delftenaren stuk voor stuk talentjes zijn, wisten we natuurlijk al lang. Maar sommige Delfte...
<< < Pagina 1 / 8 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.