Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wie ben jij? Deze 6 types kom je nu tegen op het terras in Delft

Door Redactie indebuurt 11 juni 2020

Inmiddels is de horeca in Nederland weer een dikke week open. Ook in Delft hebben veel mensen alweer genoten van hun eerste terrasbezoek. Lekker neerstrijken op een van de terrasboten of een van de pleinen, met een zonnetje op je bolletje en een drankje in je hand. Deze zes types kom je nu tegen op het terras in Delft.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Veel te openhartig

Herken je dat? Zit je op het terras gezellig bij te kletsen, vang je ineens iets op van het gesprek aan het tafeltje naast je. Sommige mensen hechten niet zoveel waarde aan hun privacy en voeren de meest dramatische gesprekken in het openbaar.

Zo vang je ineens iets op als ‘het werkt niet meer tussen ons’, ‘je had toch beter geen affaire met de buurman kunnen beginnen’ of: ‘WAT, MET MIJN BROER?!’ Aai, ongemakkelijk. Zeker als de serveerster nog even onderbreekt om te vragen of alles naar wens is.

Niets meer te zeggen

In tegenstelling tot de veel te openhartige terrasbezoekers, zijn er ook tafelgenoten die helemaal niets met elkaar te bespreken hebben. Ze staren een beetje zombie-achtig voor zich uit, plakken vast aan hun telefoonscherm of beginnen uit bittere ellende een krampachtig gesprek met de tafel naast hun of met het personeel.

Vol gas

Als je voor je rust naar het terras komt, kun je beter zorgen dat je deze categorie mensen vermijdt. De luchtalarmen is een groep terrasbezoekers die – onder invloed van de nodige drankjes – veel te luidruchtig is en zodoende alle andere terrasbezoekers de kans op een gesprek ontneemt. Zeker nu we een lange tijd thuis hebben gezeten, is de kans groot dat je deze mensen vaker dan je lief is tegenkomt.

Eén keer in de zoveel tijd gaat het alarm af, dan wordt er iets grappigs gezegd waarop luidkeels wordt gelachen en gegild. Je kunt je timer erop instellen.

Heel voorzichtig

Je hebt mensen die héél graag naar het terras willen, maar ook heel voorzichtig zijn als het gaat om contact met andere mensen. Een mondkapje, eigen desinfectiemiddel, glas schoonmaken met doekjes en continue panisch om zich heen kijken. Om zenuwachtig van te worden, maar goed: veiligheid voor alles.

Iets te enthousiast

En dan heb je ook altijd nog diegene die zich niet zo druk maakt om de social distance en met een biertje te veel op iets te dichtbij komt. Doe maar niet…

De wisseltruc

De horror van iedereen die ooit in de horeca heeft gewerkt: terrasbezoekers die telkens onaangekondigd van plekje wisselen. ”Willen we zon?” ”Willen we anders hier zitten, dan kunnen we lekker over het water kijken?” ”Nee hier zitten te veel beesten, er is daar een plekje vrij. Kom.”

Deze mensen maken een heuse expeditie van het zoeken naar het perfecte plekje. En het personeel mag elke keer weer een ‘Waar is Wally?’ spelen wanneer er drankjes zijn besteld. Zeker in deze periode wordt het niet echt gewaardeerd wanneer je onaangekondigd van tafel wisselt. Niet doen, dus!

En, wie ben jij? 😉 

Lees ook

leonidas delft

7 x Delftse horecazaken met een stadstuin

Zit jij graag op een terrasje, maar liever niet op een druk plein of in een volle straat? Dan hebben...
Delft Beestemarkt 1 juni corona terras zonnig

Mag dat: met een vriend(in) naast elkaar op het terras in Delft zitten?

De eerste drankjes en bitterballen zijn geserveerd. Nu de horeca in Delft weer open is, gaan veel De...

Uit eten of terrasje pakken in Delft: dit zijn de regels en zo ziet het eruit

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Delftse horeca weer open! Feestcafés, clubs en disc...
beestenmarkt

Dit zijn de allerfijnste terrassen volgens … jullie!

In de zon, onder de bomen, midden in de stad of juist op een verborgen plekje: terrassen vind je in ...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.