Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van rooftopbar tot rolschaatsbaan: dit willen wij ook in Delft

Door Carin van der Meij 28 juni 2020

Begrijp ons niet verkeerd: Delft is de allerfijnste plek om te wonen. Toch zien wij hotspots in andere steden waar wij stiekem een beetje jaloers op zijn. Deze zeven dingen missen wij nog in onze stad.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Permanente openluchtbioscoop

openlucht bioscoop leiden
Openluchtbioscoop in Leiden – Beeld: indebuurt Leiden

Net als Danny en Sandy in de film Grease naar de bioscoop in de buitenlucht, dat is toch cool?! In Eindhoven kun je deze zomer drie avonden per week naar een openluchtbioscoop – wel zonder auto – en ook in Leiden worden zulke movie nights weleens georganiseerd. In Delft hebben de afgelopen jaren ook best een kunne genieten van filmpjes op de Markt of het Doelenplein, maar wij zien dit zomeruitje wel (veel) vaker zitten in Delft. Bring on the popcorn!

Stadsmarathon

ANP

Marathon van Rotterdam, Amsterdam of Utrecht: daar zijn we allemaal wel bekend mee. Wij vragen ons toch af: waarom hebben wij geen stadsmarathon? Natuurlijk hebben we hier de Golden Ten, maar Delft is zo mooi dat je hier nog véél meer kilometers wilt lopen, toch?

Rooftopbar

rooftopbar rotterdam
Rooftopbar in Rotterdam – Beeld: indebuurt Rotterdam

Onder het genot van een hapje en drankje genieten van de Delftse skyline. In Rotterdam, Den Haag en Haarlem zijn dit soort unieke horecaspots te vinden en ons hoor je zeker niet klagen als er ook een rooftopbar in Delft komt.

Arcadehal

Spelletjeshal indebuurt Vlaardingen
Game Plaza in Vlaardingen – Beeld: indebuurt Vlaardingen

Den Bosch, Apeldoorn, Vlaardingen en nog meer steden hebben een ouderwetse arcadehal, maar onze stad nog niet. Als Delft een spelletjeshal krijgt, dan zijn wij daar niet weg te slaan. Racen, flipperen of basketballen: alles in een arcadehal is verslavend leuk. Stiekem maar beter dat onze stad nog geen spelletjeswalhalla heeft…

Stadsstrand

stadsstrand

Ooit leek dit de perfecte (tijdelijke) plek in Delft. Zwembadje erbij en relaxen maar!

Jaha, we hebben natuurlijk de Delftse Hout in Delft. Maar de stadsstranden zoals ze zijn in Nijmegen  Vlaardingen, Haarlem en Alkmaar zien wij ook wel zitten. Het hoeft ook niet moeilijk: een leeg veld in de Spoorzone voorzien van strandstoeltjes en een cocktailbar, lijkt ons al voldoende. Na een dag hard werken lekker even met de voeten in het zand. Het liefst op een plekje waar we óók nog even een lekkere duik kunnen nemen. Heerlijk!

Rolschaatsbaan

ANP

Dit missen wij zeker in Delft: een rolschaatsbaan! Gezellig met je vrienden terug in de tijd en swingen tijdens een roller disco, dat zien wij wel zitten.

Calisthenics sportpark

calisthenics sportpark
Sportpark in Leiden – Beeld: indebuurt Leiden

De Delftse Hout, het Wilhelminapark of het Abtswoudse park allemaal perfecte plekken voor een calisthenics sportpark. Hier kun je samen met andere Delftenaren lekker in de buitenlucht trainen met je eigen lichaamsgewicht. Op veel plekken in Nederland is dit al mogelijk en wat ons betreft mag Delft aan dit lijstje worden toegevoegd.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.