Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Trots op Delft: 5 x dit is er zo mooi aan onze stad!

Door Iris Olsthoorn 29 maart 2020

Nico Haak zong ooit: ‘Al staat de toren scheef, bij jou voel ik dat ik leef’. En ja: ook wij zijn apetrots als we onze eigen Toren van Pisa in het zonnetje aan de Oude Delft zien shinen. Maar er zijn nog meer redenen waarom we trots zijn op ons stadje. Namelijk deze vijf: 

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Delftenaren helpen elkaar door barre tijden

Foto: Marijke Bakvis van Velthoven

Delftenaren zijn altijd al behulpzaam, want het is hier immers net een dorp en zo’n beetje iedereen kent elkaar. Maar ten tijden van het coronavirus wordt het nóg duidelijker hoe graag we er eigenlijk voor elkaar zijn. Door kleine gebaren, zoals een stoepkrijttekening voor opa, een keertje extra bestellen bij je favo winkel of restaurant, of juist door zelf de handen uit de mouwen te steken bij een van de (zorg)initiatieven. Zo’n beetje iedereen draagt zijn steentje bij. Wij zeggen: hou dit vast mensen! Het ziet ernaar uit dat we elkaars hulp de komende tijd nog erg goed kunnen gebruiken.

De rijke geschiedenis

Jacob Gerritstraat

Nog iets om trots op te zijn: onze geschiedenis. Want we zijn natuurlijk niet zomaar zo’n prachtige stad geworden! In onze rubriek Toen in Delft vind je een heleboel mooie plaatjes en intrigerende verhalen van Delft in vroeger tijden. Maar eigenlijk hoef je normaliter ook alleen maar gewoon naar buiten te stappen en de geschiedenis komt je tegemoet. Willem van Oranje, de VOC, de straatnamen met elk hun eigen geschiedenis… (Psst.. check hier de tips van onze gastredacteur Michiel hoe je – ook terwijl je thuis zit – alles leert over de Delftse geschiedenis!)

Veel te gekke uitvindingen komen hier vandaan

hyperloop
Foto ANP

De eerste stad met op afstand bestuurbare drones boven je hoofd. Een club die een Hyperloop – een supersnelle buis waarmee je in een half uur in Parijs zit – aan het ontwikkelen is. Andere clubs maken zelfsturende boten of ruimen het plastic afval op in de oceaan en ga zo maar door met toffe uitvindingen uit Delft… Dat onze stad één van de beste technische universiteiten op zijn grondgebied heeft staan is gewoon best wel tof. De TU is nu even ‘dicht’, maar voor je het weet worden hier weer allerlei toffe uitvindingen (ook voor de zorg!) gedaan.

Nergens is de ijssalondichtheid zo hoog als in Delft

Chocolaterie De Lelie

Goed, het is misschien niet het eerste beste weetje waarmee je op staat te scheppen in de kroeg (en ook niet helemaal wetenschappelijk bewezen). Maar geloof ons, deze zomer ben je hier maar al te blij mee. Wij gaan in ieder geval hier uitermate goed gebruik van maken!

Onze stad bruist – normaal gesproken dan

Mooi Weer Spelen
De Mooi Weer Spelen in 2018

Het coronavirus gooit behoorlijk wat roet in het eten, waardoor veel evenementen worden afgelast. Het is begrijpelijk dat dit moet vanwege de veiligheid, maar het blijft erg jammer. Dat zorgt er wel weer voor dat we nu éxtra goed beseffen hoe bruisend ons stadje normaal gesproken is, met al die festivals, feestjes en andere mooie evenementen! En daar mogen we best trots op en dankbaar voor zijn.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.