Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tof: er is een nieuwe 3D-tekening in de maak op het Bastiaansplein

Door Ilse Zoutewelle 30 mei 2017

Het Straatje van Vermeer is nét verdwenen en kunstenaar Leon Keer is alweer druk aan het afplakken, schetsen en schilderen op het Bastiaansplein. Het is nu nog niet zo goed te zien wat voor 3D-tekening wordt, maar dát hebben we natuurlijk voor je uitgezocht.
3d-tekening bastiaanspleinLeon is een enorme studeerkamer aan het maken in 3D met de koepel van de bibliotheek van de TU Delft on top. Waarom? “De tekening komt hier te staan ter ere van het 175-jarig bestaan van de TU Delft”, legt Saskia de Moor van het Science Center uit. “De kamer wordt gevuld met spullen uit een laboratorium en aan de andere kant een boekenkast. Midden in de kamer tekent een jong meisje formules op een bord.” Dat jonge meisje staat daar niet zomaar: “Het meisje is geïnspireerd op Isabel Arends, professor aan de TU Delft. Ze droomde ervan om juf te worden. Inmiddels is ze vijftig en hoogleraar in de chemie.” De oplettende kijker zal straks ook groene blaadjes zien. “Die staan voor het thema van het lustrum: Technology for life.”

Nog even wachten

Tot en met 6 juni zullen we Leon Keer aan het werk zien op het plein op het Bastiaansplein. Om 12 uur die dag wordt de tekening officieel ‘geopend’ en mag je ook op de tekening staan om selfies te maken. Daarvoor kunnen we zien hoe de tekening ontstaat én natuurlijk ook een foto maken, gewoon langs het hek.

Weet je nog wat een mooie foto’s er vorig jaar zijn gemaakt van het Straatje van Vermeer? Kijk hier maar eens voor de resultaten. De foto’s van dit jaar kan je delen via #3Delft.

adv.