Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo zag de TU Campus er een halve eeuw geleden uit

Door Iris Olsthoorn 23 april 2017

Het is een van de opvallendste gebouwen van de TU Campus: het grote, rode gebouw van faculteit EWI op de TU Delft. De universiteit overweeg nu om het te slopen, omdat het gebouw niet meer in de beste staat is. Maar hoe is de campus eigenlijk ontstaan? Robert Nederlof vertelt erover: 

In 1842 begon de universiteit als Koninklijke Akademie en zaten ze midden in de binnenstad gevestigd: aan de Oude Delft 95. Later veranderde de academie in de Polytechnische School en werden er aan de Westvest 9 en 7 gebouwen voor deze school gebouwd.

Langzaam weg uit de stad

Eind 19e eeuw barstte de Polytechnische School uit zijn jasje en begonnen ze te bouwen als het Rijn-Schiekanaal, ter hoogte van de Wippolder. Op de Verwersdijk en het Oostplantsoen werden ook nieuwe gebouwen voor de school ontwikkeld. Pas in de tweede helft van de 20ste eeuw trok de universiteit langzaam uit de stad en werden alle opleidingsgebouwen verplaatst naar ‘de campus’ zoals we die nu kennen. In 1969 werd het EWI gebouw gebouwd.

Elke week op indebuurt Delft

Er zijn zoveel verhalen te vertellen over Delft en zoveel historische foto’s die op prachtige wijze laten zien hoe Delft lang geleden was. Dat laten we in de rubriek Toen in Delft graag aan je zien. Elk weekend op indebuurt Delft in samenwerking met de Facebookpagina Historic Pictures of Delft. Lees ook het interview dat indebuurt had met Robert Nederlof, de man achter de Facebookpagina.

Meer over

Toen in Delft

adv.