Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Weet je nog? 5 x ketens die vroeger een vestiging in Delft hadden

Door Iris Olsthoorn 25 oktober 2020

We hebben in Delft veel leuke unieke winkels, maar ook aardig wat ketens. In de loop der jaren hebben genoeg ondernemers geprobeerd een vestiging in Delft te openen. De één succesvol, de ander iets minder. Wij doken de archieven in op zoek naar ketens die vroeger een shop in onze stad hadden. Herken jij ze nog?

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

V&D

V&D Delft

Tenzij je pas een paar jaar in Delft woont, herken je dit nog wel. De V&D zat jarenlang in een groot gebouw aan het Bastiaansplein. In 2016 viel het doek voor de keten. In het pand in Delft kwam toen nog een tijdje een HEMA outlet, voordat het pand in januari 2018 met de grond werd gelijk gemaakt. Inmiddels wordt hier gebouwd aan een nieuw gebouw.

Expo

Huidige Expo in Enschede. Foto: indebuurt Enschede

Kaarten, hebbedingen en een heleboel originele cadeau’s: dat is wat je kocht bij Expo op de Brabantse Turfmarkt 71. Achterin de cadeauwinkel hing een groot rek met gigantische posters van wildlife, popsterren en kunstzinnige foto’s, weet je nog? In 2013 werd Expo failliet verklaard. In sommige steden zijn er nog wel Expo winkels te vinden, zoals in Tilburg en Enschede, maar dat zijn dan vaak winkels van franchisers.

Kijkshop

Het is alweer even geleden dat de alles-winkel Kijkshop aan de Paradijspoort in Delft zijn deuren sloot. Daar ging behoorlijk wat aan vooraf: in 2014 ging de winkel failliet maar maakten ze een doorstart. In 2016 bleek dat toch niet de oplossing te zijn en werd de winkel omgetoverd tot een Neckermann.com winkel. Ook deze was geen lang leven beschoren: eind 2016 ging ook deze winkel dicht. Er kwam vervolgens een Big Bazaar in, maar ook deze winkel sloot. Sinds begin 2019 zit er een Xenos in het pand.

Bakker Bart

Bakker Bart Delft
Foto: Bakker Bart

Tot eind 2017 haalden we verse brood, panini’s, smoothies en gebak bij Bakker Bart op de Brabantse Turfmarkt. De reden daarvoor was dat de huren flink omhoog gingen in het nieuwe jaar, wist een medewerkers ons toen te vertellen. De bakkersketen zag er daardoor geen brood meer in om de vestiging in Delft te behouden. Echte fans van Bakker Bart kunnen nog wel bij andere vestigingen in de regio terecht, zoals in Den Haag of Rotterdam. Sinds de sluiting van Bakker Bart is brillenketen Specsavers in het pand getrokken.

Free Record Shop

ANP JEROEN JUMELET

Naar de winkel om te neuzen tussen de vele cd’s… Bij twijfel even de koptelefoon opzetten en luisteren of het iets voor je is. Dat klinkt niet meer echt van deze tijd, hè? Free Record Shop was vroeger dé winkel voor al je video’s, cassettes, cd’s en grammofoonplaten. In Delft had je een vestiging in de Jacob Gerritstraat en aan de Oude Langendijk. In 2014 is de keten failliet verklaard. Op de Oude Langendijk zit tegenwoordig Game Mania in dit pand, in de Jacob Gerritstraat kwam een Van Leest en later een telecom winkel.

Dit artikel verscheen eerder op indebuurt, in december 2019. 

Vind je misschien ook leuk om te lezen:

legermuseum arsenaal delft swim to fight cancer

Wist je dit? Het armamentarium was na WOII een gevangenis voor ‘foute’ Delftenaren

Momenteel wordt er al een aantal jaar geklust in het armamentarium. Er komt hier straks een hotel me...
Hoven 1990

Herken jij het nog? 6 x oude foto’s van de Hoven Passage

In 2018 bestond de Hoven Passage 50 jaar. Er zat toen in één van de winkelruimtes een pop-up museum ...

Wil je zien: een filmpje van Delft in 1920 in kleur!

Huh, hoe kan dat nou? Een filmpje van bijna 100 jaar oud in kleur? Rick uit Leidschendam gaf verschi...

Opgraving in de spoorzone: oud huisje met kinderspeelgoed en serviesgoed gevonden

In de spoorzone schieten de gebouwen uit de grond. Maar voordat de bouw begint, wordt er vaak eerst ...

Er is één leeg graf in de Oude Kerk en dit is waarom

In de Oude Kerk liggen heel wat beroemde Delftenaren begraven zoals Johannes Vermeer en Anthoni van ...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.