Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toen in Delft: ’t Broerhuis wordt Beestenmarkt

Door Jantine van den Hoven 11 september 2016

Veel straatnamen in Delft hebben een rijke geschiedenis en het is erg leuk om te kijken naar de oorsprong van die namen. Robert Nederlof heeft deze week iets uitgezocht over ons favoriete ‘terrasplein’.

Op de foto zie je de hoek van de Beestenmarkt en de Burgwal rond 1978. “Op de plaats van dit plein stond tot eind 16e eeuw het minderbroederklooster. Het grootste deel van de gebouwen werd in 1595 afgebroken en op de vrijgekomen ruimte hield men rond die tijd elke donderdag een beestenmarkt. Op de Kaart Figuratief uit 1675/-78 staat ‘Weecklycse Beestenmarct Van Outs ’t Broerhuys’. Als straatnaam werd Beestenmarkt niet direct door iedereen gebruikt. Tot in de 19e eeuw noemde men het plein ook ’t Broerhuis’.”

Elke week op indebuurt Delft

Er zijn zoveel verhalen te vertellen over Delft en zoveel historische foto’s die op prachtige wijze laten zien hoe Delft lang geleden was. En daarom brengen we iedere week deze rubriek ‘Toen in Delft’. We doen dat samen met Robert Nederlof van de Facebookpagina ‘ArrayHistoric Pictures of Delft‘.

Meer over

Toen in Delft

adv.