Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toen in Delft: Hoe de Leeuwebrug aan zijn naam komt

Door Jantine van den Hoven 6 november 2016
Iedere week komen we in ‘Toen in Delft’ met een mooie foto uit het verleden op de proppen. Op deze foto uit 1960 zie je de Leeuwebrug aan de Koornmarkt. Robert Nederlof weet er weer mooi over te vertellen.

Leeuwebrug

Ter hoogte van de Huyterstraat ligt de prachtige Leeuwebrug. Op de gemetselde balustraden van deze brug stonden vier stenen leeuwtjes, waaraan de naam ontleend is. De leeuwtjes zijn in de 18e eeuw verwijderd toen de balustraden plaats moesten maken voor de witgeverfde ijzeren reling.

Koornmarkt

Deze straat staat in 1532 nog vermeld als ‘Vierstraet Corenmart’. De gracht van de Koornmarkt is een deel van de Nieuwe- of Voordelft. Evenals de andere delen van deze ‘Delft’ werd de Koornmarkt tot de 17e eeuw ook ‘Voorstraet’ en ‘Voordelft’ genoemd.”

Elke week op indebuurt Delft

Er zijn zoveel verhalen te vertellen over Delft en zoveel historische foto’s die op prachtige wijze laten zien hoe Delft lang geleden was. En daarom gaan we door met deze rubriek van ‘Toen in Delft’. Elk weekend op indebuurt Delft in samenwerking met de Facebookpagina ‘ArrayHistoric Pictures of Delft‘. Lees ook het interview dat indebuurt had met Robert Nederlof, de man achter de Facebookpagina.

Meer over

Toen in Delft

adv.