Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toen in Delft: het Postkantoor in 1938

Door Ilse Zoutewelle 23 oktober 2016

Dikke kans dat je afgelopen zomer nog op het terras van het Postkantoor een drankje hebt gedaan. Maar weet je ook wat de geschiedenis van het restaurant is?

Robert Nederlof van de Facebookpagina ‘Historic Pictures of Delft’ vertelt:”Pakweg 115 jaar lang zat hèt Delftse postkantoor op het adres Hippolytusbuurt 12-14. Het opende zijn deuren in 1890, maar werd al snel te klein. Het moest ruimte maken voor allerlei nieuwe ontwikkelingen in de vroege twintigste eeuw. Maar niets blijft zoals het was, ook niet bij het staatsbedrijf der PTT (post, telegrafie, telefonie). Het werd Koninklijke TNT Post, en tegenwoordig (2015) heet de post alleen nog Post NL, met toonbanken in boekhandels of supermarkten. De telegraaf, waarmee je snelle telegrammen kon versturen, raakte zijn klanten kwijt aan telefoon, fax, internet en e-mail. Het grote postkantoor aan de Hippolytusbuurt werd rond 1990 een wijkkantoor en ging in 2005 definitief dicht, toen er in het winkelgebied Zuidpoort een nieuw kantoor werd geopend. Dat sloot na een paar jaar alweer, en daarmee was het wel gedaan met het verschijnsel ‘postkantoor’. In het heden zit in dit pand:Postkantoor Delft

Elke week op indebuurt Delft

Er zijn zoveel verhalen te vertellen over Delft en zoveel historische foto’s die op prachtige wijze laten zien hoe Delft lang geleden was. En daarom gaan we door met deze rubriek van ‘Toen in Delft’. Elk weekend op indebuurt Delft in samenwerking met de Facebookpagina ‘ArrayHistoric Pictures of Delft‘. Lees ook het interview dat indebuurt had met Robert Nederlof, de man achter de Facebookpagina.

Meer over

Toen in Delft

adv.