Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toen in Delft: de Wateringsevest rond 1959

Door Anne-Meike van den Berg 28 augustus 2016

Hoe de Wateringsevest in Delft er rond 1959 bij lag? Nou, zo dus! Robert Nederlof vertelt meer over de geschiedenis van de Wateringsevest.

“De huidige Wateringsevest loopt niet gelijk met de voormalige vestingwal, die van de Wateringsepoort (gelegen voor de westzijde van het Noordeinde aan het begin van de weg naar Wateringen) in zuidwestelijke richting liep, een haakse bocht maakte en in de westelijke vest (nu Phoenixstraat) uitkwam. In 1863 is de wal afgegraven. Omdat in de hoek geen bebouwing stond – hier lag het Kampveld – sneed men bij de aanleg van de tramlijn in 1928 deze scherpe bocht af. De huidige Wateringsevest maakte dan ook twee flauwe bochten in plaats van één scherpe. In het heden verandert er heel wat in dit gebied. Om het uiteindelijke eindresultaat te kunnen zien, moeten we nog even wachten.”

Elke week op indebuurt Delft

Er zijn zoveel verhalen te vertellen over Delft en zoveel historische foto’s die op prachtige wijze laten zien hoe Delft lang geleden was. En daarom brengen we iedere week deze rubriek ‘Toen in Delft’. We doen dat samen met Robert Nederlof van de Facebookpagina ‘Historic Pictures of Delft‘.

Meer over

Toen in Delft

adv.