Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toen in Delft: De Zuidwal in 1960

Door Jantine van den Hoven 2 oktober 2016

Weer een mooie foto van Delft in vroeger tijden. Dit plaatje van de Zuidwal stamt uit 1960. Wat is er veel veranderd: De gebouwen langs de weg, de verdwenen gasfabriek, het aangepaste kruispunt en van een stenen weg naar een weg van asfalt.

Robert Nederlof van Historic Pictures Delft vertelt er iets meer over: “De oorspronkelijke Zuidwal was het gedeelte van de stadsvest tussen de Oude Delft en de Westvest, dat in de 17e eeuw geschikt gemaakt was als aanlegplaats voor schepen. Nadat de vest in de 19e eeuw afgegraven was, kwam de naam Zuidwal in gebruik voor de daar aangelegde straat. In 1977 stelde de raad deze naam vast voor de gehele nieuwe verbindingsweg tussen de Westvest en de Sint-Sebastiaansbrug.”

“Er zijn heel veel plekken in Delft waar ontzettend lang niks veranderd is. Maar dit is één van de plekken waar juist vrij weinig hetzelfde is gebleven.”

Elke week op indebuurt Delft

Er zijn zoveel verhalen te vertellen over Delft en zoveel historische foto’s die op prachtige wijze laten zien hoe Delft lang geleden was. En daarom gaan we door met deze rubriek van ‘Toen in Delft’. Elk weekend op indebuurt Delft in samenwerking met de Facebookpagina ‘Historic Pictures of Delft‘. Lees ook het interview dat indebuurt onlangs had met Robert Nederlof, de man achter de Facebookpagina.

Meer over

Toen in Delft

adv.