Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toen in Delft: Poptahof in de jaren ’60

Door Jantine van den Hoven 9 oktober 2016
De angst voor woningnood zat er in de jaren ’60 diep in, zodat in hoog tempo enorme woonwijken uit de grond gestampt werden.

De weilanden en de weidse uitzichten aan de rand van de stad maakten plaats voor grote woonblokken met talloze flatgebouwen. De nieuwe buurt stond al spoedig bekend als de dichtst bebouwde vierkante kilometer van het land.

Eind 1964 maakte een verslaggever van de Delftsche Courant de balans op van deze nieuwbouw: “Waar jaren geleden nog weilanden waren en het beeld beheerst werd door een landelijke rust, rijzen nu de flats als paddenstoelen uit de grond.”

Dat deze flatgebouwen al kort nadien niet meer aan alle idealen beantwoordden, kon men toen nog niet voorzien. Volksvijand nummer één had men er echter wel zeer effectief mee bestreden.

De verschillen tussen toen en nu zijn ongelofelijk. De Prinses Beatrix ging van een landweggetje naar een 4-baans provinciale weg.

Elke week op indebuurt Delft

Er zijn zoveel verhalen te vertellen over Delft en zoveel historische foto’s die op prachtige wijze laten zien hoe Delft lang geleden was. En daarom gaan we door met deze rubriek van ‘Toen in Delft’. Elk weekend op indebuurt Delft in samenwerking met de Facebookpagina ‘Historic Pictures of Delft‘. Lees ook het interview dat indebuurt onlangs had met Robert Nederlof, de man achter de Facebookpagina.

adv.