Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toen in Delft: het oude station in volle glorie

Door Ilse Zoutewelle 19 maart 2017

Je kunt het je nu bijna niet meer voorstellen, maar vroeger stonden er gewoon huizen rondom het oude station. Dat is nu wel anders! Robert Nederlof praat ons bij over de geschiedenis van het prachtige monument:

“Het eerste stationsgebouw van Delft werd geopend op 3 juni in 1847. Tientallen jaren later werd het stationsgebouw geopend dat we nu kennen. Volgens recente cijfers reizen er maar liefst 31.630 reizigers via dit station. Dat is best veel voor zo’n kleine stad als Delft! De eerste trein passeerde station Delft op 31 mei 1847. Dit station was aanvankelijk gesitueerd aan de Houttuinen. Door de toestroom van passagiers en goederen besloot het stadsbestuur een paar honderd meter verderop een nieuw station te openen. Dit gebouw staat er nu sinds 1885 en was in gebruik tot 2015. Nu komt er een restaurant, grand café en een boutique-hotel in. Wat zijn jouw herinneringen aan het oude stationsgebouw?”

Elke week op indebuurt Delft

Er zijn zoveel verhalen te vertellen over Delft en zoveel historische foto’s die op prachtige wijze laten zien hoe Delft lang geleden was. Dat laten we in de rubriek Toen in Delft graag aan je zien. Elk weekend op indebuurt Delft in samenwerking met de Facebookpagina Historic Pictures of Delft. Lees ook het interview dat indebuurt had met Robert Nederlof, de man achter de Facebookpagina.

Meer over

Toen in Delft

adv.