Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toen in Delft: De oude Koepoortbrug in 1900

Door Redactie indebuurt 26 juni 2016
Op deze foto, die waarschijnlijk rond 1900 gemaakt is, is de oude situatie van de Koepoortbrug te zien die tot 1936 over het Provinciaal kanaal lag ter hoogte van de Koepoortstraat en de Vlamingstraat.

In 1936 is, meer naar het zuiden, een nieuwe Koepoortbrug gebouwd. De nieuwe Koepoortbrug ligt ter hoogte van de Nieuwe Langendijk. Wat deze foto ook zo mooi maakt, zijn de kleine details die erin te zien zijn. De man met het meisje op de fiets bijvoorbeeld. Doordat zij op de foto staan geeft het mooi weer hoe het straatbeeld er vroeger uitzag.

Deze foto was het begin

Het is geen toeval dat deze rubriek met deze foto begint. Deze foto heeft er namelijk voor gezorgd dat de pagina ‘Historic Pictures of Delft‘ groot en populair geworden is. Kort nadat deze foto geplaatst is op Facebook werd de foto al meerdere keren gedeeld. Zo raakten steeds meer mensen bekend werden met de pagina. Lees ook het interview dat indebuurt van de week had met Robert Nederlof, de man achter de Facebookpagina.

Elke week op indebuurt Delft

Er zijn zoveel verhalen te vertellen over Delft en zoveel historische foto’s die op prachtige wijze laten zien hoe Delft lang geleden was. En daarom gaan we door met deze rubriek van ‘Toen in Delft’. Elk weekend op indebuurt Delft in samenwerking met de Facebookpagina ‘Historic Pictures of Delft‘.

Meer over

Toen in Delft

adv.