Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toen in Delft: koninklijk bezoek van koningin Wilhelmina en prinses Emma

Door Iris Olsthoorn 21 mei 2017

In Delft zijn we natuurlijk niet vreemd van het nodige Koninklijke bezoek. Gelukkig komt de koninklijke familie ook geregeld voor feestelijke gelegenheden, niet alleen voor begrafenissen in de Nieuwe Kerk. Zo kwam koningin Wilhelmina toen de Technische Hogeschool werd geopend. Robert Nederlof vertelt erover:

‘Op deze foto zie je koningin Wilhemina met haar moeder Emma in de koets de Oude Langedijk oprijden. Zij bezochten Delft toen in juli 1905 de Polytechnische School werd omgedoopt tot Technische Hogeschool. Zoals je op de foto kunt zien, was dit een hele feestelijke dag. De meeste feestelijkheden vonden plaats op de Stadsdoelen.’

Elke week op indebuurt Delft

Er zijn zoveel verhalen te vertellen over Delft en zoveel historische foto’s die op prachtige wijze laten zien hoe Delft lang geleden was. Dat laten we in de rubriek Toen in Delft graag aan je zien. Elk weekend op indebuurt Delft in samenwerking met de Facebookpagina Historic Pictures of Delft. Lees ook het interview dat indebuurt had met Robert Nederlof, de man achter de Facebookpagina.

Bron: TU Delft en het boek Gezicht op Delft 1901-1914 van A.J Prins.

Meer over

Toen in Delft

adv.