Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toen in Delft: ‘Voor iets goed naar Bervoets’

Door Iris Olsthoorn 9 april 2017

Op de plek waar nu al jaren fietsenwinkel Halfords zit, zat vroeger een winkel waar menig Delftenaar zijn kledinginkopen deed: Bervoets. Robert Nederlof van Historic Pictures of Delft vertelt erover: 

De Delftse Courant schreef bij de opening dat door deze nieuwe winkel Delftenaren niet meer buiten de stad hoefden te shoppen. Het magazijn opende in maart 1929 en al snel was de uitspraak ‘voor iets goeds naar Bervoets’ een bekende in Delft.

De etalage hadden eikenhouten achterwanden en het trappenhuis had hoge glas-in-lood ramen. Dit gaf het gebouw een degelijke uitstraling. Op de Op de tweede verdieping bevonden zich een kantoor- en personeelsruimte, een naaiatelier en de woning van bedrijfsleider Vos. Rond de jaren ’80 stopte het bedrijf.

Bron: Achter de gevels van Delft

Elke week op indebuurt Delft

Er zijn zoveel verhalen te vertellen over Delft en zoveel historische foto’s die op prachtige wijze laten zien hoe Delft lang geleden was. Dat laten we in de rubriek Toen in Delft graag aan je zien. Elk weekend op indebuurt Delft in samenwerking met de Facebookpagina Historic Pictures of Delft. Lees ook het interview dat indebuurt had met Robert Nederlof, de man achter de Facebookpagina.

Meer over

Toen in Delft

adv.