Delft

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijken: de transformatie van het pand op de hoek van de Hippolytusbuurt in 100 jaar

Door Ilse Zoutewelle 30 juli 2017

Het pand op de hoek van de Hippolytusbuurt en de Nieuwstraat is de afgelopen honderd jaar flink veranderd. Robert Nederlof van Historic Pictures of Delft vertelt erover: 

“Vanaf 1904 zat de V&D hier gevestigd onder de naam “De Zon”. Op deze plek heeft ook een woning gestaan dat vroeger eigendom was van Anthonie van Leeuwenhoek. In dit prachtige pand dat in de 18e eeuw gebouwd is, heeft veel plaatsgevonden. Zo zat hier dus de V&D, maar ook de kledingwinkel Charles Vögele heeft hier gezeten. Vervolgens heeft het een tijd leeg gestaan. Maar tegenwoordig zit het mooie bedrijf Van Maanen in een groot deel van het pand samen met Doppio op de hoek!”
Hoe die transformatie eruit ziet? Kijk maar mee:
Ten tijde van V&D
Charles Vögele
Doppio en Van Maanen

Elke week op indebuurt Delft

Er zijn zoveel verhalen te vertellen over Delft en zoveel historische foto’s die op prachtige wijze laten zien hoe Delft lang geleden was. Dat laten we in de rubriek Toen in Delft graag aan je zien. Elk weekend op indebuurt Delft in samenwerking met de Facebookpagina Historic Pictures of Delft. Lees ook het interview dat indebuurt had met Robert Nederlof, de man achter de Facebookpagina.

Meer over

Toen in Delft

adv.